maciek_zagroba Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 http://racoon.cecyf.megivps.pl/
maciek_zagroba Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 Internetowy"-znajdujący się w internecie ejestr"-uporządkowany według jednego kryterium spis lub wykaz czegośzabytek"-obiekt lub przedmiot mający szczególną wartość ze względu na wiek lub walory estetyczneJaśniej już nie umiem, przepraszam...
damian. Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 To ja zapytam inaczej.Co, czyj, przez kogo, dla kogo, w jakim celu jest prowadzony ten rejestr?
maciek_zagroba Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Napisano 3 Grudzień 2011 Z tego co wiem przez ludzi dla ludzi. Znalazłem link na forum dot. architektury i zabytków.
damian. Napisano 9 Grudzień 2011 Napisano 9 Grudzień 2011 Dzięki za rejestrowaniu czy może przez rejestrację otrzymałem dzisiaj poniższą wiadomość. Co prawda nie uczestniczyłem w tych pracach. Moim zdaniem są odpowiednie instytucje, które powinny się tym zajmować.Wypadałoby sprawdzić co jakiś czas stan obiektu i uaktualnić dane...W imieniu Centrum Cyfrowego chciałem serdecznie podziękować zauczestnictwo w Open Data Day i za wspólną pracę z rejestrem zabytków.Poniżej znajduje się garść statystyk podsumowujących wydarzenie:- 1600 zmian w bazie- 700 zatwierdzen wierszy- 925 geolokacji- 270 nazw ulic- 72 zarejestrowanych użytkowników (i wciąż notujemy kolejnych edytujących)Wyniki wspólnej pracy przekażemy Narodowemu Instytutowi Dziedzictwa,ponadto rejestr jest dostępny pod adresem odd.centrumcyfrowe.pl (wciążmożna na nim pracować). W każdej chwili przesyłamy również na życzenieosób zainteresowanych aktualną bazę w formacie ods - wzbogaconyrejestr zabytków dostępny jest na licencji Creative Commons 1.0uniwersalna (przekazanie do domeny publicznej)."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.