panzerhrabia Napisano 30 Listopad 2011 Autor Napisano 30 Listopad 2011 witamMam pytanie czy ktoś po wyroku sądu najwyższego z 24 lutego 2010 roku w sprawie prochu czarnego, dostał wyrok za posiadanie ? Moja sprawa powoli dobiega końca a mam zarzut za posiadanie materiałów wybuchowych (prochu czarnego) i nie wiem jak sąd zadecyduje, pisemne poinformowałem sąd o tym wyroku z 24 lutego jak tez że posiadałem proch do karabinu cp. pozdrawiam
danielw4 Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Za czarny proch nie powinni Ci dać kary,podobno nie podlega pod ustawę.Mojemu znajomemu zabrali granaty KC i wyrok był na jego korzyść bo w środku był proch
Cpt.Nemo Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Poczytaj sobie nowa Ustawe o Broni i Amunicji - ona pozwala na posiadanie czarnego prochu do bezzezwoleniowej broni CP. Nie widze powodow do skazania za Czarny Proch co innego za Proch Nitro.
Oberfeld Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 Polskie prawo nie działa na zasadzie precedensu, wiec wyrok SN sąd moze wziąć pod uwagę, albo i nie. W Polsce prawo jest pisane przez prawników i dla prawników, w taki sposób, żeby mogli sobie oni dowolnie je interpretować.
pmf1 Napisano 1 Grudzień 2011 Napisano 1 Grudzień 2011 dzisiaj w Z'tce usłyszałem, że na legalu będzie produkcja bimbru i sprzedawanie jego jako tzw. produkt regionalny",wiadomo, szczegóły, ale i tak postęp wielki, więc może z prochem też pożijom uwidiom"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.