banan20 Napisano 27 Listopad 2011 Autor Napisano 27 Listopad 2011 jakie są różnice między tymi dwoma cewkami i jak sie maja one do cewki dd 7,5 khz tegoz to wykrywacza??
gardzio Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 witam widziałem w akcji tą 12x13 jest niezła ale z precyzją,jest ciutke gorzej.Gdzieś poniżej na forum są dwa podobne wątki o nelakach.Ja ma tego sharputera kupiłem go od gościa nową z gdańska wystawia je na allegro, i moge simiało powiedzieć że w porównaniu do 7,5khz jest 100% lepsza,w porównaniu do 18,75khz przebija nieznacznie ,lecz powoduje mniej fałszywych sygnałów.Jeżeli chodzi o wykonanie to na plus działa wykonanie uszek bo w orginalnych sami wiecie pękają.byłem z nią na ostatnim przymrozku tydzień temu i na słabszym zasięgu bije tęż kanarka na dużej cewce z maxymalnym zasięgiem.Mam x-terre 305 z wikinga i cewkę 18,75 khz tego sharputera nel uniwersalnego do wszystkich x-terrek- i jest to najlepszy wybór jeżeli chodzi o cewki dałem z wysyłką 520zł.A więc :niepotrzebnie nie kopieszjak ustawisz rodzaje wykrywanych- niewykrywanych metali tak wskazuje(w mym przypadku)jest lżejszakabel dobrej jakości bardzo dobra kosa na drobniceOwszem te minelaba to też cewki dobre godne polecenia tylko są cięższe
gardzio Napisano 28 Listopad 2011 Napisano 28 Listopad 2011 http://www.youtube.com/watch?v=7STmmnB7h3Elink do np testu omegi ale wpisz sobie x-terra 305 lub 705 nellub x-terra NEL
dagmara51 Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Mam pytanie czy cewka Nel Sharpshuter 9.5x5.5 jest głębsza od cewki koncentrycznek Minelab 9 celi 18,75 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.