Skocz do zawartości

Zagadka cz. 8

gumbi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Boeing X-37, OTV-1 i OTV-2 – amerykański bezzałogowy wahadłowiec kosmiczny, służący do testowania technologii kosmicznych. Po raz pierwszy wystrzelono na orbitę okołoziemską pojazd oznaczony jako OTV-1 22 kwietnia 2010[1], na Ziemię powrócił 3 grudnia 2010[2]. Drugi pojazd oznaczony OTV-2 wystartował 5 maja 2011 i do tej pory pozostaje w przestrzeni kosmicznej ustanawiając tym samym nowy rekord długotrwałości lotu samolotu kosmicznego[2].

Prototyp został wyprodukowany przez firmę Boeing, na orbicie może przebywać jednorazowo do 270 dni[2]. Misją X-37B jest wykonanie testów kontroli pod kątem nawigacji i systemu ochrony termicznej powłoki statku w czasie, gdy pojazd będzie przechodził przez atmosferę Ziemi oraz całkowicie automatycznego lądowania promu na Ziemi.
  • Odpowiedzi 286
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Widziały nawet 1+40 sztuk.
To nic innego jak hiszpański samolot szkolno-treningowy z roku 1934 wyprodukowany przez Gonzalez Gil-Pazo i noszący miano GP-1. Napędzał go silnik Walter Junior o mocy 105KM
Napisano
Sonic, jakbys nie bly z Bre.... tfu Wrocka to bym byl nieufny, ale mam nadzieje iz mile mnie jeszcze zaskoczysz, chetnie bym sie wlaczyl w zabawe ale ze wzgledu na roznice czasu kiedy ja spie to ktos zawsze da odpowiedz, wiec tylko kibicowanie mi pozostaje, choc kilka razy mi sie udalo.
Pozdrowka,
Napisano
Sonicsquad decyduj czy chwilka minęła. Może ktoś inny popróbuje odpowiedzieć. Zapraszamy.
Podpowiedź świetna, a że o takiej myślałem zadając to już wiem skąd tak szybko nam idzie mr. S. (wczesniej ta sama zagadka).
Miłej zabawy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie