Joy kiT Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 Witam mam do zidentyfikowania guzik hrabiowski z 9-pałkami.Na środku guzika znajduje się herb, nad nim korona, a po bokach dwa konie.Jestem bardzo ciekaw z jakiego okresu pochodzi ten guzik i do jakiego rodu mógł należeć.Z góry dziękuje Joy kiT.
Joy kiT Napisano 25 Listopad 2011 Autor Napisano 25 Listopad 2011 Zapomniałem dodać, że przeglądałem stronkę buttonarium i niestety nie znalazłem takiego guzika.
slawgo Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Poproszę wyraźniejsze zdjęcie awersu...oraz gdzie go znalazłeś....średnicę guzika.
Joy kiT Napisano 25 Listopad 2011 Autor Napisano 25 Listopad 2011 Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie zrobić lepszego zdjęcia.Guzik ma średnicę 2cm i został znaleziony w okolicach Krośnic na Dolnym Śląsku.Jak na moje oko w środku herbu znajduje się mała tarcza, w górnym lewym rogu orzełek, w prawym górnym rogu tak jakby miecz z liściem laurowym otaczającym go, w prawym dolnym rogu również orzełek, lewa dolna strona herbu jest zbyt zniszczona abym mógł z czymkolwiek to porównać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.