kriss1982 Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 Witam, jestem tu nowy, ale chyba dobrze przedstawiłem problem, jeśli nie to proszę o uwagi.ok 20 mm, Aw: głowa, z lewej strony głowy litera B, w otoku napis ?onconstny_tius..., rew: żółnierz z włócznią nad klęczącą postacią lub koniem, pod spodem napis ΛOT, L z cyrylicy chyba, z lewej obok postaci lit. Γ Chcę się dowiedzieć co to za moneta bo nie mogę się doszukać.Awers i rewers podobne są do rzymskich monet Konstantyna II, jednak coś mi nie pasuje. Wydaje mi się że to jest kopia albo rzadko spotykana moneta(w co nie wierzę za bardzo. Literka B jest spotykana ale z reguły na rewersie nigdzie indziej nie widziałem na awersie, do tego jeszcze napis lot na rewersie mnie zaskakuje. Jeszcze na rew. po lewej stronie postaci litera Γ którą też widziałem raczej w innych miejscach na tych monetach. Proszę o opinie, czy to fals czy oryginał, jaka to moneta,Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:46 01-11-2011
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.