Gość Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Merlin,twoje rady mam zapisane,oczywiscie sie stosuje.Moze poradzisz cos na ta trawe.Chcialbym tez zaoszczedzic sobie kopania ,moze kilka rad na temat tego co mowi nam hs3/czyli cos roznicy sygnalizowania nam znalezisk np.mosiadz,zelastwo itp./Kolegom radzocym mi zmienic sprzet powiem,nie wszystkich stac na zachodni.Owszem sa tanie bajery .Czytajac forum ,szukajac info-co kupic za sprzet na pierwszy raz,nie znalazlem takich pomyslow.Raczej proponowano zakup taniego krajowego wykrywacza,a wiodaca rada bylo HS3.Staram sie dowiedziec jak najwiecej o nim,zapamietac,zapisac i w las,zaoszczedzi mi to kopania i k....w.
Gość Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Prosze nie dziwcie sie,ze kolejny pyta o to samo.Sami zapewne pamietacie jak bylo z wami jak dostaliscie wykrywacz do reki,pytania dwoja cie,wszystko przeszkadza ,k...w co krok.A sprzet trzeba opanowac.Nieraz jakas drobna rada moze znaczaco pomoc,
merlin Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 Spokojnie.Moich kilka rad 1. Próbowac próbować jeszcze raz próbować.2. Nosić w kieszeni różne monety , przedmioty zrobione z różnych metali i testować.3. niestety korektę gruntu trzeba regulować, ale już raz wyraziłem pogląd ,ze w prezypadku jak chodzisz na militaria to bym sie ta korekta gruntu zbytnio nie przejmował. Ustaw ground balance na 0 i chodz tak jak cie to denerwuje. Na drobnicę i tak trzeba chodzić z dyskryminacją.4. Po pewnym czasie można na podstawie dzwięku rozróżnić ( przynajmniej w przybliżeniu co sie znalazło ).5. Wiosna to okres w którym grunt jst bardzo nierównomiernie nasłoneczniony ( zwłaszcza w lesie ) ponadto dzieją się procesy wegetacyjne roślin i wykrywacz ma prawo troche wariować.6. Dpo czestego przyciskania przycisku zerowania też sie trzeba przywyknąć.Pozdrawiam Merlin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.