zainak Napisano 8 Październik 2011 Autor Share Napisano 8 Październik 2011 posiadam tego oto Thalerka, proszę o poradę jak go oczyścić, jaki sposób byłby najodpowiedniejszy? a może nie tykać wcale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 8 Październik 2011 Autor Share Napisano 8 Październik 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 no to dobra jadę elektrolizą, zobaczę co wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzy Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 moze spadna na mnie ciegi ale 2 minuty w kwasku cytrynowym i cieplej wodzie odkryja ladne sreberko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 o andzy dzięki za odzew, tym pomysłem z elektrolizą chciałem tylko rozruszać wątek:) to by tylko ją pewnie zabiło2 minutki w kwasku powiadasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzy Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 mialem podobny okaz i pomoglo... rozpuszcza patyne i czysci do golego srebra. eksponat niezbyt wartosciowy wiec mozna sprobowac... dwie minutki i przetrzec w palcach (rozpusc kwasek w cieplej wodzie:) u mnie zeszlo pieknie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 no to działam zaraz, jaki będzie efekt - pokażędzięki za radę pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Dla monet z uszkodzoną powierzchnią srebra, kwasek cytronowy to zły pomysł, jest mocno agresywny. Najlepsze rozwiązanie to specjalny płyn. Ale można i na skróty.. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.