LukaszRadom Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Witam - ostatnio kupiłem pare monet pięcio groszowych i na jednej , ( po prawej stronie na dole ) ma odwrócony rewers i jest ślad pęknięcia , nie spotkałem sie z takim przypadkiem , prosze o informacje
LukaszRadom Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Czy jest to oryginał ? 5gr 1934r , też ostatnio kupiony
miedziany20 Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Do stwierdzenia autentyczności musisz dysponować lepszym zdjęciem.Może to pomoże. http://www.domel103.pl/czytelnia/monety/890.html
LukaszRadom Napisano 9 Październik 2011 Autor Napisano 9 Październik 2011 Panowie , przedstawiłem porównanie co do orygnalności tej monety , doszedł mi fals wiec już wszystko jasne , na górze fals , w środku oryginał , na dole kopia , niewiem jak ? została wklejona ta czwórka w falsie , wygląda na dobrą robote fałszerską :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.