Skocz do zawartości

Teknetics G2 -- opinie i wymiana doświadczeń

hayabusarider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To znam, to raczej wylewanie żali, jednego użytkownika, który nawet go dobrze nie poznał.
Poszukiwany użytkownik G2 z forum Proscana o nicku EDICOOL.
Może on coś powie konkretnego.
Napisano
Kolego ale co chcesz wiedzieć na temat G2?
Zasięg? Mi poprostu nie wystarczył G2, chciałem mięć mocny sprzęt, i taki właśnie mam, poczytałem troche i teraz wiem że G2 ma normalny zasięg jeśli mamy porównywać go do wykrywaczy w tym przedziale cenowym,przed G2 miałem Argo i faktycznie miał on więkrzy zasięg, może nie dużo ale jednak więkrzy.
G2 jest napewno bardzo stabilniejszy i cichszy od Argo, w G2 bez problemu można chodzić na maksymalnej czuości i jest cicho jak makiem zasiał
Pozdrawiam
Napisano
Ajak cie interesują zasięgi w powietrzu to robiłem z ciekawości jeszcze wczoraj.
Maksymalna czułość, dyskryminacja 40

10 srebrnych kopiejek 28cm
10zł aluminiowe 30cm
5zł miedz 30cm
5 kopiejek 34cm
złota gruba obrączka 40cm
Napisano
dla porównania masz tu moją F75LTD

1/2kopiejki, 10kopiejek 28cm
1zł aluminiowe 30cm
5zł 1984 chyba miedz 34cm
5 kopiejek 40cm

Tryb BP - dopalacz, czułośc 89, dyskryminacja 12
1/2kopiejki, 10kopiejek 40cm
1zł aluminiowe 45cm
5zł 1984 50cm
Złota obrączka 50cm

Czułośc 99 tryb BP, dyskryminacja 12

5 kopiejek 65cm

test robiłem na tych samych monetach co G2
Napisano
marian to Twoje słowa z 11.09. br

Po pierwszym wypadzie i ostatnim dodam, że nic poza grubymi zardzewiałymi blachami, nie znajduje wiecej niż 15cm pod ziemią, jeśli chodzi o monety, a o to mi chodziło, wykrywa max 15cm pod ziemia, chodzi mi o średnią monete, nie najmniejszą i nie najwiękrzą."

No to widzę że minęło 20 dni a zasięgi w g2 się zwiększyły...
jak Ty to robisz marian? ;)
Napisano
Widziałem ten temat już dawno i nie chciałem się wypowiadać bo wiedziałem że zaraz ktoś tak napisze ja ty emisoo.
wczoraj go odpaliłem i sprawdziłem, bo widze nikt nic nie pisze na jego temat
Napisano
a ja bym jescze poprosił mariana i kogoś kto ma fishera gold bug o przetestowaniu tych sprzętów w podobnych warunkach , (najlepiej w glebie) - częste są opinie ,że nie ma między nimi różnicy , ale coś mi się nie wydaje...
pozdrawiam
Napisano
jak codziłem to z kolegą która miał omege 8000 zakopaliśmy grosza sap pod ziemie, dokładnie nie wiem ile , ale około 18cm i sygnał był bardzo słaby zarówno w g2 jak i w omedze, dodam że nie machałem wysoko nad ziemią tylko głaskałem po ziemi, na szczyźniu zasięg jest napewno słabszy
Napisano
z tego co mówił mi sprzedawca to G2 ma być bardzo czuły na bardzo ale to bardzo małe przedmioty, mówił tez żę na stare srebrne monetki, grubości papieru. O to ponoć w niej chodzi, na miedziaki bedzie miała gorszy zasięg niż inne wykrywki
Napisano
1 kopiejka jest masywniejsza od tej co my sprawdzaliśmy, w każdym razie kolega z omegi zadowolony nie był i sprzedał ją niedawno na allegro.
Mówisz o zasięgu w glebie?, ale też pewnie miałeś chyba dobre warunki przy tym, zadnego szczyźnia itd
Napisano
no to 10 w g2 jest 11"
pewnie g2 i omega mają praktycznie takie same zasięgi bo w mm nie bedziemy mierzyć :)
W każdym razie dla mnie to było za mało, nie koniecznie dla innych :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie