wiktor3030 Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Napisano 18 Wrzesień 2011 Witam chciałem dodać wątek do wcześniejszego tematu ale oczywiście nie mogłem dlatego założyłem nowy .Szykowałem się z zamiarem kupna Optimy ale po przeczytaniu wielu postów na tym forum za czołem mieć wątpliwości i w chwili obecnej już mi chodzi po głowie Argo czy ktoś wie który z wykrywaczy ma większy zasięg na monety? Jak to jest w końcu z tym zasięgiem z tego co znalazłem RUTUS przedstawił test w powietrzu :Optima 5gr. - około 34 cm Argo 5gr. - około 37 cmZ tego testu wynika że Argo głębiej widzi monety ale jak jest na prawdę to nie wiem.Co ma takiego Optima czego nie ma Argo bo w zasadzie Argo to ma wszystko bo jest uniwersalnym wykrywaczem a są w podobnej cenie.Co myślicie o tym ? Zgłupiałem już do reszty
fidzir Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 o optimie jescze malo w necie i na forach ale argo na monetki jest godnym polecenia...
wiktor3030 Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 A jaka jest różnica między sondą podstawową a sondą eliptyczna w układzie DD czy jest warto dokupować taką sondę do Argo ? Czy może lepiej zrezygnować z sondy podstawowej i zamiast niej wziąć eliptyczną w układzie DD
Tradytor Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Posiadam i jedną i drugą sondę a więc tak : DD jest lżejsza od podstawowej, lepiej pokazuje co leży pod nią, ale jest płytsza od standardowej.DD używam na polach a standard biorę do lasu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.