Skocz do zawartości

Argo & Optima który lepszy na monety

wiktor3030

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No moze wystarczy podkrecic głośnosc na max ja musze na 3/4 poziomu dawać bo ryczy niebywale,a dźwięki jak to dźwięki do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić ;)
  • Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Teraz dopiero wasze zapytania czytałem,tak jak pisałem,mialem oba sprzęty i twierdzę ze oba sa dobre nie ma wielkich różnic między nimi,bierzcie panowie ten który pierwszy wam do glowy wpadł i tyle,na pewno będziecie z obu zadowoleni.testów ponownie nie zrobilem jeszcze bo czasu brak.Pozdrawiam.
Napisano
Chcialem jeszcze dodać abyscie Panowie nie popadali przy okazji w paranoje bo to tylko wykrywacz za 1500 do 1800 wiec nie jest to taki kosmos i zawsze będziecie go mogli sprzedac jak cos wam nie bedzie pasowało:)
Napisano
Kolego ElMatys to że obydwa sprzęty są dobre to my wiemy ale pisałeś o testach i relacjach na bieżąco między Optimą i Argo jeżeli możesz ElMatys to poprosimy o konkrety bo mało kto ma możliwość testować obydwa wykrywacze.
Napisano
witam
miałem proximę, argo a teraz optimę
jeśli szukacie drobnicy i militarki to zdecydowanie argo
jeśli tylko drobnica i chodzenie głównie po polach to optima jest zajebistym sprzętem

polecam i pozdrawiam rutusowców :-)
Napisano
Cześć..ABBIE :) Hm..Napisz może więcej na temat Optimy,coś o osiągach itp...Czy w poszukiwaniu drobnicy jest lepsza niż Argo??Czy lepiej dołożyć 100zł i mieć wykrywacz uniwersalny(argo)??Co byś poradził??
Pozdro
Napisano
abbie (10 / 3)2011-10-13 18:12:32

witam
miałem proximę, argo a teraz optimę
jeśli szukacie drobnicy i militarki to zdecydowanie argo
jeśli tylko drobnica i chodzenie głównie po polach to optima jest zajebistym sprzętem"

Argo 1800zł jest na militarke i drobnice, a optima za 1700 jest na drobnice, ja już nic nie rozumiem. Droższe argo jest gorsze niż optima?? Weźcie zróbcie test monety nawet w powietrzu. Ja osobiście kupiłbym Argo ale jeśli optima ma nawet 2cm lepszy zasięg na drobnice to wolałbym OPTIME.
Napisano
Witam.Mam jedno pytanie do uzytkownikow Optimy wiec nie bede zakladal nowego watku.Czy jak chodzicie to wykrywacz jest cicho i tylko daje dzwiek tylko nad jakims celem?Bo umnie to mam caly czas dyskoteke dzwiekowa.Juz mnie to zaczyna wk....Zmiejszanie czulosci nie pomaga.Moge tylko dodac ze chodzilem po polu gliniastym czasem bloto po kostki.Pozdrawiam
Napisano
może miejscówka jest zaśmiecona różnymi metalowymi odłamkami i dlatego się często wzbudza wykrywka,musisz zmienić poletko i wtedy zobaczyć co się będzie dzialo z wykrywką,a jeśli się będzie powtarzać sytuacja,pomoże jedynie serwis...
Napisano
Widze że nie ma chętnej osoby która jako \"1"\" w Polsce opublikowała by na łamach forum testy wykrywacza RUTUS OPTIMA.Z niecierpliwością czekamy ja jakiś wpis z testów,o filmiku nawet nie śnie.....
Pozdrawiam Skrytych Posiadaczy OPTIMY.
Napisano
Witam wszystkich
przepraszam za mały poślizg ;-) ale nie często bywam na forum

Nie miałem argo i optimy w tym samym czasie ale mając je robiłem powietrzne testy w domu
Z tego co moge napisać to w powietzu różnica jest w zasadzie niezauważalna a jeśli jest to minimalnie na korzyść Argo ale....no właśnie zawsze pozostaje jakieś ale ;-)
Ja szukam tylko i wyłącznie drobnicy i dla mnie osobiście Optima jest lepszym sprzętem tak jak pisałem wcześniej ale chodzi tylko i wyłącznie o drobnicę.
Można chodzić na max czułości czyli 45 i nie ma żadnych fałszywych sygnałów a chodziłem często pod liniami wysokiego napięcia co mnie bardzo zaskoczyło. w dwóch słowach - zajebiście stabilny.
Kolejnym pozytywnym zaskoczeniem był zasięg na złoto i tu Optima wręcz deklasuje" argo :-)

tyle...

Pozdrawiam wszystkich
Napisano
ElMatys, zasięgi się nie poprawiły przy innych ustawieniach? Dlaczego sprzedajesz?
Mógłby ktoś sprawdzić jak optima radzi sobie z dużymi monetami ze srebra i miedzi, zasięg, identyfikacja. Ciekaw jestem jak identyfikuje bardzo duży kolor, na moich terenach trafiają się duże mosiężne łuski, podobno niektóre wykrywacze pracujące na wysokiej częstotliwości „biją”wtedy na żelazo.
Pozdrawiam
Napisano
Witam Panowie,szczerze nie robiłem testów innych monet lecz 1 groszówke zrobiłem i faktycznie wzrosło na 31cm po przestawieniu czułosci,dlaczego sprzedaje?-niespodziewany wydatek ale i tak za jakis czas znów kupie rutusa:)Pozdrawiam
Napisano
i tak może być idą święta i promocje się zaczną...podejrzewam że cena sprzętu nie spadnie ale cewka jakaś gratisowo może wpaść...
  • 3 months later...
Napisano
Witam.
Chce zapytać (bez zakładania nowego wątku) jak spisuje się Argo z cewką DD. Teraz kiedy opadły emocje i syndrom owego super sprzętu" ,odpowiedzi będą bardziej rzetelne i o takie odpowiedzi proszę.
Napisano
Jeżeli producent podaje, żę Optima to OPTIMA ja mu wierzę.

RE: Argo & Optima który lepszy na monety
ElMatys (144 / 19)
2011-09-26 16:27:21

Siema Panowie.Ten post specjalnie dla Kolegi Kopijnika teleportuj to gdzie uwazasz.
Rutus Optima cewka Koncentryczna DD:
Alu
-50groszy-19cm
-5zł-20cm
-2zł-20cm
-1zł-20cm

Miedzionikiel
-20gr prl-18cm
-20zł prl-23cm
-10gr prl-18cm
-10zł prl-22cm

-one dolar-18cm
-2gr obecne-17cm
-1gr obecny-19cm
moze cos pokreciłem z nazwami materiału jak tak to przepraszam,testy były oczywiscie powietrzne.Zdrów.

ps. czułość podkręć panie a osiągi podskoczą w powietrzu no i wglebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie