pablo8019 Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Od ponad roku zbieram materiały z myślą (początkowo) o napisaniu w przyszłości książki nt. przebiegu I wojny na terenach dzisiejszej Lubelszczyzny w latach 1914-15 (taka była pierwotna koncepcja). Trochę już tego nazbierałem, jednak praktyka pokazuje iż każdego dnia można natrafić na nowe znaleziska, zarówno w formie papierowej jak i elektronicznej (Internet to prawdziwa kopalnia wiedzy). Tak samo nauczyłem się iż nie można polegać wyłącznie na sobie, dlatego też w tym miejscu mam prośbę/pytanie do Was o będące ewentualnie w Waszym posiadaniu informacje na temat walk z lat 1914-15 na terenach Lubelszczyzny. Może to być dosłownie wszystko, nawet szczątkowe informacje o jednostce X walczącej w okolicy miasta Y mogą mieć kapitalne znaczenie. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc! ----------------------------------------------------------Ostatnio jednak zmieniłem nieco koncepcję swojej pracy. Zamiast tworzyć jedno wielkie wojewódzkie" opracowanie postanowiłem zajmować się po kolei poszczególnymi powiatami województwa lubelskiego (I wojna w powiecie puławskim", I wojna w powiecie kraśnickim", itd.). W ten sposób będzie mi łatwiej skupić się na konkretnym terenie a i pod względem marketingowym chyba będzie to bardziej atrakcyjne. A na ile mi to wyjdzie to zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko113 Napisano 20 Wrzesień 2011 Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Trzymam kciuki, dobra inicjatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.