aro89aro Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Witam ludziska:D Delta doszła zaraz lecę w teren:P Włączyłem w domu ale straszenie si wzbudzała, dosłownie dyskoteka. Mam nadzieję że na dworze będzie inaczej. Chciałem zapytać na jakich nastawach chodzicie. Pójdę w pole i po testuję różne kombinacje. Tylko cholera chyba będzie lało zaraz... Napiszcie proszę wasze ustawienia na Dyskryminacji i na All metal w trybie A1 czy A2?
małrer Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Chodzę z deltą ponad rok bez osłony i jakoś nie jest porysowana lub coś w tym rodzaju.Proszę przyjżec się cewce a sami zobaczycie zdrów
aro89aro Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Byłem w terenie:P Na dziendobry 5 łz u mnie na podwórku prawie na wierzchu:D Potem kilka polmosów, blacha miedziana, gwóźdź, jakieś kawałki metalu nie znanego pochodzenia. Popełniłem błąd. Kupiłem w ogrodniczym najtańszą mini saperkę;p Wygięła się przy 3 dołku:( Dobra łopata to podstawa- teraz to wiem;p Twarda ziemia bo sucho. Wykrywacz stabilny nawet na 11. Czysto i klarownie pokazuje polmosy:P brak jakiegokolwiek wzbudzania przy otarciach o wysoka trawę, jedynie co wkurza to głośność, założyłem słuchawki, ale wkurza mnie że podczas kopania muszę je zdejmować. Mam już plan jak to załatwić. Mini głośnik z potencjometrem z wejściem mini jack.Jadę kupić porządna łopatę ;]
gral Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Ale co cię wkurza i po co ten potencjometr,przecież Delta ma regulację głośności.Na słuchawkach musisz zmniejszyć głośność bo po paru godzinach chodzenia pikanie będziesz słyszał całą noc.Już kiedyś pisałem o słuchawkach,polecam z kablem spiralnym,nie trzeba zdejmować podczas kopania i nic się nie plącze.
macbaton Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 ja też mam słuchawki na kablu i nie ściągam do kopania. Co do ustawień, to chodzę na domyślnym ustawieniu dyskryminacji, czyli z wycięciem stali. jeżeli teren pozwala to wrzucam 11 i do przodu. Uczę się wykrywki na ustawieniu A2, ale częściej jestem na dyskryminacji. Czytania cyferek musisz się nauczyć w miarę chodzenia. Spoglądaj również na wskaźnik rodzaju metalu. Po jakimś czasie będziesz wiedział co jest śmieć a co nie. Ja do tej pory wyciągam polmosy i zawleczki, bo wskazuje aluminium. czasem pod podobnym numerem można wyciągnąć odznakę. Byłem w to lato na plaży i Delta to kombajn na drobniaki. Dasz dół!
aro89aro Napisano 19 Październik 2011 Autor Napisano 19 Październik 2011 Hm z kablem spiralnym powiadasz. Mam teraz stare słuchawki tylko mają krótki kabel i żeby kopać to musiałem je zdejmować z szyi. Ogólnie jestem bardzo zadowolony :) Dziękuję wszystkim za posty i porady, i za cierpliwość do mnie ;]
kot11 Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 pozazdroscic wykrywki ja ze swoim armandem juz ponad rok walcze i ciagle do konca nie wiem o co biega...ale zawsze cos tam sie trafi...
aro89aro Napisano 26 Październik 2011 Autor Napisano 26 Październik 2011 Witam Panowie. Myślę że powinienem zmienić nick na forum na złomiarz". Dziś po 10 polmosie pod rząd powiedziałem dość. Co dziwne każdy polmos bije inaczej.... eh. NAjwieksze znalezisko jak dotąd to 5 zł z 73 roku w dobrym stanie bo aluminiowe;] Szału nei ma ale jest satysfakcja:D Wciągnąłem brata w hobby. Musze Wam powiedzieć że to hobby uzależnia. Pomimo niemal ciagłego kopania smieci to i tak nadal chce iść w teren i Kopać:P Muszę poszukać innej miejscówki...
aro89aro Napisano 26 Październik 2011 Autor Napisano 26 Październik 2011 Witam Panowie ta monetka co ją dziś znalazłem 5 zł z 1973 to Rybak:) W ładnym stanie. Na jednym serwisie wart nawet 130 zł. Oczywiście go nie sprzedam :D Wartość sentymentalna:D
macbaton Napisano 28 Październik 2011 Napisano 28 Październik 2011 Mówisz, że każdy polmos bije inaczej. Może poza numerem pokazuje rodzaj metalu? Można wtedy zapamiętać i nie wyciągać śmieci. To hobby wciąga, to fakt. Powodzenia w poszukiwaniach!
emisoo Napisano 28 Październik 2011 Napisano 28 Październik 2011 Zależy pod jakim kątem leży w ziemi czy z boku , całą płaszczyzną
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.