Skocz do zawartości

Delta 4000 czy Fisher F2? Warto?

aro89aro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeżeli jest tak jak piszesz to cena bardzo dobra , natomiast różnicę odczujesz w terenie bo inna cewka to nie tylko inne zasięgi ale też inna separacja obiektów , inna stabilność itp... więc testy powietrzne mimo ,że dają jakieś wyobrażenie o możliwościach poszczególnych modeli to pozostają tylko zabawą, bo detektory są przeznaczone do poszukiwań w gruncie a każdy grunt jest inny a wiele też zależy od wilgotność powietrza , wpływu czynników zewnętrznych , nie mówiąc o właściwościach przedmiotu szukanego...ale interes zrobiłeś dobry a delta Cię nie zawiedzie!
pozdr.
  • Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a tu gwarancja i tu kawałek z opisu aukcji:
...nowy nie używany wykrywacz Teknetics Delta 4000 z 2 cewkami.Wykrywacz nie był nigdy w terenie,tylko został włączony dla sprawdzenia,posiada 5 lat gwarancji,zakupiony 26.06.11.Sprzedaje ponieważ niemam czasu go użytkować.Dodatkowo dodaje do niego akumulatorek wraz z ładowarką.Cena okazyjna."

Mam nadzieje że w pełni sprawny i obejdzie się bez odsyłania do serwisu :P
Napisano
Jak tylko dojdzie wyruszam w teren ;] Już nawet wiem gdzie szukać:P Co prawda to tylko opowieści babci i dziadka ale w każdej bajce jest ziarnko prawdy ;]
Napisano
aro89aro - cieszę się szczerze z Twojego szczęścia, bo wiem że dokonałeś najlepszego wyboru! Mam tylko 1 uwagę, niech nikt Ci nie wciska kitu, że kupił i nie był w terenie. Ważne że nie nosi żadnych oznak użytkowania i jest bardzo zadbany. Ważna jest pięcioletnia gwarancja. Kup teraz tylko słuchawki z regulacją głośności na kablu. Ja preferują najtańsze, bo tu nie chodzi o super jakość dźwięku tylko o piknięcia. Nawet jak uszkodzę kabel to za 20 złotych mam nowe z wysyłką. Nie zapomnij dokupić osłony na cewkę - naprawdę warto. Aro - jeszcze raz gratuluję. A teraz dosyć pitolenia tylko leć w pole ;)
Napisano
:) Też tak myślę, że był w terenie, tylko może okazało się że to nie dla niego ;] Dlatego we wcześniejszym poście napisałem że mam nadzieje że jest wszystko ok i obejdzie się bez serwisu ;] Nie mogę się już doczekać:P Co do osłony to myślałem że może sam coś wykonam. Trochę plastiku, klej na ciepło i do dzieła ;] Co do słuchawek to już mam. Panowie powiedzcie mi proszę jeszcze jakie akumulatorki 9v kupić żeby wytrzymały 10 godzin chociaż bez ładowania;]Na jakich chodzicie?
Napisano
już to chyba wcześniej pisałem, ale powtórzę. Na początku kupiłem chińskie najtańsze, ale blaszki łączące były miękkie i przy wkładaniu wyginąły się. Kupiłem więc Warta pojemność 270. Baterie chodzą na zmianę i nie zauważam różnicy. Naładowane działają w mojej Delcie 3 dni! na jednej baterii!
Napisano
OK Dzięki za info ;] Szukałem tematów i nawet jakiś znalazłem, ale chciałem tylko odświeżyć informacje;] Paczka wysłana dziś o 10:00. Jak dobrze pójdzie do środy dojdzie do mnie ;]Ps: czy osłonę mogę zrobić z każdego plastiku? W sensie czy grubość plastiku wpływa na osiągi?
Napisano
Własnie chciałem przyoszędzić i chyba zrobię tak jak mówicie;;] Owinę czarną taśmą izolacyjną ze 2 razy i będzie git;] Jak się poździera to się taśmę zmieni ;]
Napisano
i o to chodzi , po co przepłacać , ale tak jak pisał małrer , delta to nie kanarek i cewka nie odpryskuje , można spokojnie chodzić w dość ekstremalnych warunkach i nic się nie stanie.
pozdrawiam.
Napisano
no ja też jestem za oryginalnością a nie tuningiem. Jak ktoś kupuje sprzęt za ponad tysiąc to sześć dych można poświęcić i przynajmniej jakoś wygląda. Owszem widziałem kanarki po tuningu, malowane sprayem na khaki, no ale bez jaj, to przecież Delta ;)
Napisano
no niby tak ale widzicie panowie:P są dwie cewki. 2 osłony to już 120 zł plus przesyłka 20 ;] to jest 140 ;] Grosz do grosza i będzie matriosza:P albo jakoś tak:D Nie wiem pomyśle:D jeśli bardzo tragicznie będzie wyglądała z czarną taśma izolacyjną to kupię tą osłonę ku waszej uciesze:D <joke>
Napisano
Aro, w sumie to masz rację. Taka dodatkowa kasa trochę boli. Tak jak już wcześniej pisano, cewki są wytrzymałe i nie odpryskują, więc możesz być spokojny.
Napisano
Witam kolego aro. Od jakiegoś czasu śmigam z Deltą i wyniki mam naprawde dobre:) Nie posiadam niestety cewki DD(kasy trochę brakło) ale i 8 daje radę:)Jeśli masz możliwość to kup z DD i sprzęcik będziesz miał ok:)Myślę że w tej cenie Delta jest dobrym zakupem choć F2 też jest jak najbardziej ok:) Pozdrawiam:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie