jacekpluszak Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 Jeżeli jest tak jak piszesz to cena bardzo dobra , natomiast różnicę odczujesz w terenie bo inna cewka to nie tylko inne zasięgi ale też inna separacja obiektów , inna stabilność itp... więc testy powietrzne mimo ,że dają jakieś wyobrażenie o możliwościach poszczególnych modeli to pozostają tylko zabawą, bo detektory są przeznaczone do poszukiwań w gruncie a każdy grunt jest inny a wiele też zależy od wilgotność powietrza , wpływu czynników zewnętrznych , nie mówiąc o właściwościach przedmiotu szukanego...ale interes zrobiłeś dobry a delta Cię nie zawiedzie!pozdr.
aro89aro Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 Szkoda że można dodawać tylko 1 zdjęcie;(
aro89aro Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 Koncentryczna, jeszcze z folia:P
aro89aro Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 a tu gwarancja i tu kawałek z opisu aukcji: ...nowy nie używany wykrywacz Teknetics Delta 4000 z 2 cewkami.Wykrywacz nie był nigdy w terenie,tylko został włączony dla sprawdzenia,posiada 5 lat gwarancji,zakupiony 26.06.11.Sprzedaje ponieważ niemam czasu go użytkować.Dodatkowo dodaje do niego akumulatorek wraz z ładowarką.Cena okazyjna."Mam nadzieje że w pełni sprawny i obejdzie się bez odsyłania do serwisu :P
jacekpluszak Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 aro , gratuluję sprzętu za tak korzystną cenę , jest się czym cieszyć , ale do rzeczy kolego ...w teren póki pogoda sprzyja.
aro89aro Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 Jak tylko dojdzie wyruszam w teren ;] Już nawet wiem gdzie szukać:P Co prawda to tylko opowieści babci i dziadka ale w każdej bajce jest ziarnko prawdy ;]
jacekpluszak Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 od tego zaczyna się przygoda aro...do boju ;)pozdrawiam.
macbaton Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 aro89aro - cieszę się szczerze z Twojego szczęścia, bo wiem że dokonałeś najlepszego wyboru! Mam tylko 1 uwagę, niech nikt Ci nie wciska kitu, że kupił i nie był w terenie. Ważne że nie nosi żadnych oznak użytkowania i jest bardzo zadbany. Ważna jest pięcioletnia gwarancja. Kup teraz tylko słuchawki z regulacją głośności na kablu. Ja preferują najtańsze, bo tu nie chodzi o super jakość dźwięku tylko o piknięcia. Nawet jak uszkodzę kabel to za 20 złotych mam nowe z wysyłką. Nie zapomnij dokupić osłony na cewkę - naprawdę warto. Aro - jeszcze raz gratuluję. A teraz dosyć pitolenia tylko leć w pole ;)
aro89aro Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 :) Też tak myślę, że był w terenie, tylko może okazało się że to nie dla niego ;] Dlatego we wcześniejszym poście napisałem że mam nadzieje że jest wszystko ok i obejdzie się bez serwisu ;] Nie mogę się już doczekać:P Co do osłony to myślałem że może sam coś wykonam. Trochę plastiku, klej na ciepło i do dzieła ;] Co do słuchawek to już mam. Panowie powiedzcie mi proszę jeszcze jakie akumulatorki 9v kupić żeby wytrzymały 10 godzin chociaż bez ładowania;]Na jakich chodzicie?
macbaton Napisano 17 Październik 2011 Napisano 17 Październik 2011 już to chyba wcześniej pisałem, ale powtórzę. Na początku kupiłem chińskie najtańsze, ale blaszki łączące były miękkie i przy wkładaniu wyginąły się. Kupiłem więc Warta pojemność 270. Baterie chodzą na zmianę i nie zauważam różnicy. Naładowane działają w mojej Delcie 3 dni! na jednej baterii!
aro89aro Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 OK Dzięki za info ;] Szukałem tematów i nawet jakiś znalazłem, ale chciałem tylko odświeżyć informacje;] Paczka wysłana dziś o 10:00. Jak dobrze pójdzie do środy dojdzie do mnie ;]Ps: czy osłonę mogę zrobić z każdego plastiku? W sensie czy grubość plastiku wpływa na osiągi?
jacekpluszak Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 aro , obwiń cewkę taśmą klejącą jakąś taką lepszą i po kłopocie , a jeśli chodzi o plastik to kup sobie za 60 zł oryginalną osłonkę.pozdrawiam.
małrer Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 Panowie po co wam osłona do delty?Cewka jest tak pancerna że nic się nie stanie,ja swoja w ekstremalnych warunkach chodziłem i jest ok zdrów;)
aro89aro Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 Własnie chciałem przyoszędzić i chyba zrobię tak jak mówicie;;] Owinę czarną taśmą izolacyjną ze 2 razy i będzie git;] Jak się poździera to się taśmę zmieni ;]
jacekpluszak Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 i o to chodzi , po co przepłacać , ale tak jak pisał małrer , delta to nie kanarek i cewka nie odpryskuje , można spokojnie chodzić w dość ekstremalnych warunkach i nic się nie stanie.pozdrawiam.
dominislaw93 Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 Ale też jak będzie chciał sprzedać a nie będzie miał osłony to ludzie się będą krzywo patrzeć jak będą oglądać, a 60zł to nie wielki wydatek i nie ma co oszczędzać
macbaton Napisano 18 Październik 2011 Napisano 18 Październik 2011 no ja też jestem za oryginalnością a nie tuningiem. Jak ktoś kupuje sprzęt za ponad tysiąc to sześć dych można poświęcić i przynajmniej jakoś wygląda. Owszem widziałem kanarki po tuningu, malowane sprayem na khaki, no ale bez jaj, to przecież Delta ;)
aro89aro Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 no niby tak ale widzicie panowie:P są dwie cewki. 2 osłony to już 120 zł plus przesyłka 20 ;] to jest 140 ;] Grosz do grosza i będzie matriosza:P albo jakoś tak:D Nie wiem pomyśle:D jeśli bardzo tragicznie będzie wyglądała z czarną taśma izolacyjną to kupię tą osłonę ku waszej uciesze:D <joke>
popek Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 wiesz ja bym wogóle olał, ale jak bym nie olewał to kupiłbym tylko na DD bo koncentryka raczej nie będziesz używał ....
macbaton Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Aro, w sumie to masz rację. Taka dodatkowa kasa trochę boli. Tak jak już wcześniej pisano, cewki są wytrzymałe i nie odpryskują, więc możesz być spokojny.
pytlus555 Napisano 19 Październik 2011 Napisano 19 Październik 2011 Witam kolego aro. Od jakiegoś czasu śmigam z Deltą i wyniki mam naprawde dobre:) Nie posiadam niestety cewki DD(kasy trochę brakło) ale i 8 daje radę:)Jeśli masz możliwość to kup z DD i sprzęcik będziesz miał ok:)Myślę że w tej cenie Delta jest dobrym zakupem choć F2 też jest jak najbardziej ok:) Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.