robgnia Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam wszystkich.Problem polega na tym że uderzyła mi gałąz w skrzynkę od wykrywacza i nagle przestał działać głośnik w wykrywaczu wykrywacz normalnie namierza fanty w glebie działa wskaznik i pinpoint tylko brak sygnału w głośniku rozkręciłem puszkę i przewody są wszystkie na swoim miejscu żaden nie został oderwany od czego zacząć diagnozę za pomoc będę wdzięczny.Pozdrawiam
waldi1985 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Odepnij głośnik i przyłóż do jego wejścia bateryjkę 1,5v jak zapierdzi to głośnik ok i uszkodzona elektronika, jak nie to głośnik do wymiany.
Kamiljan Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 na sto procent głosnik, mialem to samo, przesunela sie w nim cewka, sa to glosniki ze sluchawek telefonicznych a bardzo malym poborze prądu, ja mam producenta na miejscu wiec sam nie wymienialem
robgnia Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam Szanownych Kolegów.Mieliście 100% procentową racje poszedł głośnik podłączyłem 1.5v na głośnik i zero trzasków cisza w eterze teraz tylko zostało wydobyć głośnik ze środka ale to będzie bojowe zadanie.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.