Szefo Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 po raz 1 zdzrzył mi się przypadek że żelazny przedmiot wykrywacz pokazał jako metal kolorowy, jako że przedmoiot w całości pomalowany czy to może specyficzna farba może powodować inny sygnał niż powinien być, że z żelaza mam pewność bo sam malowałem i eksperymentowałem po prostu z wykrywką, inne pomalowane wskazywał jako żelazo prawidłowops sprawdzę jeszcze na dyskryminacji czy będzie to samo bo zapomniałempozdrSzefo
Kopi Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 Witam.No jak w temacie: jak żelazo pomalowane zostało farbą to stał się metalem kolorowym. Tylko jaki jest jego kolor?Pozdrawiam Kopi_________________________żartuję oczywiście :D
Szefo Napisano 10 Marzec 2004 Autor Napisano 10 Marzec 2004 kolor podobny do mosiądzu he he więc jak najbardziej metal kolorowypozdr
april Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 Witam,Jeśli farba, którą był pomalowany przedmiot nie zawierała bardzo, bardzo dużej ilości sproszkowanego metalu lub jego związku, to jest to niemożliwe. Natomiast jeśli farba (musiałaby to być bardzo specyficzna farba) zawierałaby dużo takiego metalu, to kto wie... (wykrywacz widzi" powierzchnię przedmiotu, głębokość wnikania pola H w głąb metalu jest dla częstotliwości pracy wykrywaczy niewielka.Pozdrawiam, April.
Szefo Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 to jednak farba, nałożyłem podkład a potem dwie warstwy a do tego to jest jeszcze metalic i sporo tego zawiera jak doczytałem, na dyskryminacji żelaza też widzi jako metal kolorowy, przedmioty pomalowane inna farba widzi prawidłowopozdrSzefo
Gość Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Jeżeli ta farba jest rzeczywiście taka wredna, to spróbuj pomalować coś niemetalowego i też powinno wtedy wykryć.
Romel79 Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Czasami farby zawierają inne metale , kiedyś np. minia" miała dużą zawartość ołowiu .pzdr
Szefo Napisano 12 Marzec 2004 Autor Napisano 12 Marzec 2004 nie będę się bawił w malowanie czegoś innego bo i po co, chciałem tylko tak dla eksperymentu sprawdzić wpływ farby na wskazania wykrywacza i to wszystko, no i mam odpowiedź:) juz nie sprawdzałem podkładu ale jak będę na działce to obejrzę sobie puszkę i poczytam etykietę , to tylko ten jeden przypadek na wiele przedmiotówpozdrSzefo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.