Tauder Napisano 23 Lipiec 2011 Autor Napisano 23 Lipiec 2011 Dziś się trafiła dieniżka Aleksandra II z 1857 roku.Wszystko jest mi jasne z tą monetą ale zastanawia mnie dlaczego nie ma znaku mennicy .Przeglądałem internetowe katalogi i każda ma znak BM mennicy warszawskiej. Dlaczego moja nie ma żadnego znaku?
Pablo.wpl Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 daj kolego zdjęcie jej , może po prostu stara tak jest ,może zapchany stempel albo starte oznaczenie mennicy - popatrz przez lupę.
Tauder Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Napisano 24 Lipiec 2011 Skan kiepski jak i moneta ale znaku mennicy nie ma .
Pablo.wpl Napisano 24 Lipiec 2011 Napisano 24 Lipiec 2011 bardzo słabe zdjęcie, postaraj się o leprze, tak jak mówiłem stempel mógł być zapchany, ale i moneta w nie najlepszym stanie, poczekajmy na kopijnika co o tym myśli.
Tauder Napisano 24 Lipiec 2011 Autor Napisano 24 Lipiec 2011 Na lepszym zdjęciu również nie będzie znaku ;)W rzeczywistości moneta wygląda odrobinę lepiej., ale czym bardziej się w nią wpatruje to tym bardzie nie widzę tego znaku.Nawet w tym miejscu gdzie powinien być to nie ma po nim najmniejszego śladu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.