pyrko Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2011 Witam,W okolicach Włocławka, w lasach miedzy Mielęcinem a Pińczatą w 1941 r. Niemcy wybudowali jakąś fabrykę. Opowiadał mi dziadek, że do budowy tej fabryki Niemcy brali jeńców z pobliskiego obozu w Mielęcinie, ale nie wie, co oni tam budowali. Czy ktoś coś wie lub był tam z wykrywaczem? Czy warto tam sie wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radhar Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Witaj,nie mam takich informacji. Ale ciekawie by było tam skoczyć zobaczyć. Latałeś może wczoraj za Wisłą, bo widziałem kogoś latającego ze sprzętem po polu na Włocławskiej jak byś jechał w od strony starego mostuPozdr.radhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 Próba wyjaśnienia tajemniczej zagadki .Ogólnie ciekawe filmy ,poleca bo Horonziak bardzo ciekawie wszystko tłumaczy.http://wlc.pl/video/1808/zagadki-historii-wloclawka/Dla miłośników historiI W-ka i okolic kolejne materiały z WLC.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 Link.http://wlc.pl/video/tag/historiaA propos być może warto .Dopóki sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid0112 Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 To nie była fabryka.Niemcy stawiali fundamenty.Jest kilka opcji:SzpitalFabryka silników do czołgówHala produkcyjnaFabryka amunicjiFabryka Samolotów.Tego dowiedziałem sie od rodziny, jak i tego że tam znaleziono 3 Mp40.Niemcy tam zakopali swoje zapasy amunicji, Wujek opowiadał że zbierali pociski.Nie daleko jest bunkier lub schron oraz dawna strzelnica,Mozna poazbierać pocisko na kilogramy skrzynki amunicyjne łuski a nawet magzynki.Jeśli ktos jest zainteresowany to PRIV. Pozdrawiam Dawid, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaja Napisano 8 Sierpień 2012 Share Napisano 8 Sierpień 2012 Cześć Dawid,W którym dokładniej miejscu są te fundamenty ? Ostatnio jechałem przez las i był tam nasyp dawnej kolejki. Czy to jest w tym miejscu ? Pozdrawiam,Czaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid0112 Napisano 13 Marzec 2013 Share Napisano 13 Marzec 2013 Dokładnie nie dam rady określić tego miejsca, Ale i tak kolego nie masz po co jechać tam, wszystko przeorane jedynie odłamki same, sam chciałem pokopać ale widać tylko dołki puste.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorp92 Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Witajcie jeśli ktoś ma czas mam cały tydzień wolny do soboty więc można gdzieś pójść na wypad . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mychaty Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Witam również moge iść na fundamenty. Ja jednak był bym za tym, aby zebrac ekipę i przeczesać las w poszukiwaniu tego schronuByło by to coś niebywałego, go odnaleść. Więc, jak by nie patrzeć szukam chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorp92 Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 witaj obecnie nie mam czasu dopadła mnie sesja.Dopiero gdzieś na początku lipca moge, ale już byłem 2 razy ze znajomym na fundamentach chyba jakoś w kwietniu/maj , lecz tobruku nie znaleźliśmy ale nasyp od kolejki owszem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.