Panzer87 Napisano 30 Maj 2011 Autor Share Napisano 30 Maj 2011 Witam wszystkich.Chciałbym zapytać o walki w rejonach lublinca w 1945r. Z posiadanej literatury (obecnie siedze w Uk tak ze mam bardzo licho z tym , tylko pdf Stanczaka) wiem iz na odcinku lubliniec- wielun były prowadzone działania opozniajace przeciwko nacierajacym sowietom.Dodzlo tez do ciezkich walk o dobrodzien (guttentag). Nie daleko lublinca znajdowaly sie zaklady amunicji kuruppa jednak nic nie wiem o jakiejkolwwiek koncentrowanej obronie w tym rejonie. Jesli macie jakies inf albo namiary na literature chetnie skorzystam:) dziekuje i pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk205 Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 witam! wiem że post stary ale też mnie interesują wydarzenia z okolic Lublińca. będę wdzięczny za każdą informacje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.