nikitycz Napisano 30 Maj 2011 Autor Napisano 30 Maj 2011 Witam,Prosiłbym kolegów by podzielili się wiedzą o jednostkach HJ stacjonujących na Śląsku gdyż ja żadnych szczególnie dokładnych informacji nie znalazłem. Pozdrawiam i z góry dziękuję, Nikitycz
Norberet Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 Jeśli chodzi o HJ to jestem w 100% przekonany, że jakiś pododdział był w Bytomiu. Świadczą o tym fanty znajdowane w pewnej bogatej jeszcze miejscówce, zresztą do tej pory pamiątki po HJ wychodzą. Osobiście widziałem zdjęcie jak dzieciaczki stały przy popiersiu Hitlera przy obecnym Urzedzie Miasta Bytomia. Fotka ta kiedyś była oferowana na sprzedaż na all...W tym roku rozmawiałem również ze stróżem jednego złomowca w dzielnicy Bytom- Łagiewniki, facet twierdził, że służył w HJ, niestety były to tylko jego opowiadania, twierdził, że nie ma żadnych pamiątek po tej służbie.J
nikitycz Napisano 30 Maj 2011 Autor Napisano 30 Maj 2011 Dzięki wielkie,ale mi chodzi o trochę większe jednostki o własnej specyfice jak np: Dywizje, kompanie itp. Najlepiej w okolicach Katowic lub ogólnie Górnego Śląska.
Robert Szczepaniak Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 http://portalwiedzy.onet.pl/4869,2196,1637639,1,czasopisma.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.