Cynek2 Napisano 27 Maj 2011 Autor Napisano 27 Maj 2011 Witam za 3 tygodnie wyjeżdżam do rodziny miejscowość Połaniec woj.Świętokrzyskie.I z tego co wiem walczyły tam w okolicach Połańca oddziały Ak Jędrusiów. Potrzebne mi są wiadomości w jakich miejscach walczyli. Pozdrawiam :]
konrad0606 Napisano 28 Maj 2011 Napisano 28 Maj 2011 ...partyzanci sami dokladnie po sobie sprzatali, więc po Jędrusiach coś znaleźć może być ciężko. Chyba że znajdziesz miejsce w lesie gdzie były tzw. wille turskie... Masz jeszcze troche czasu więc polecam lekture -Szlakiem Jędrusiów- Pozatym Połaniec to chociażby tematy związane z odwrotem Armii Kraków no i tzw przyczółek baranowsko - sandomierski. Tak więc powodzenia!!!Daj znać jak Ci poszło.Pzdr Konrad
Cynek2 Napisano 28 Maj 2011 Autor Napisano 28 Maj 2011 I co wykopaliście coś ciekawego ???Jak coś znajdę to dam znać pozdrawiam!!!
konrad0606 Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Nie zawsze chodzi o to żeby od razu cos wykopać przynajmniej mi...Lubię historię poznawać a jezeli jeszcze czasami historii da się dotknąć to już jest super...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.