rokit Napisano 24 Maj 2011 Autor Napisano 24 Maj 2011 Witam.Jako że nie mogę znaleść mojego postu na temat samodzielnej poprawy działania wariującej"Proximy postanowiłem napisać w nowym temacie.A więc z doświadczenia wiem iż we wtyczce sondy proximy są takie żeńskie" styki.Po kilkukrotnym włożeniu i wyciągnięciu wtyczki z gniazda te styki potrafią się minimalnie rozszerzyć co w rezultacie owocuje zakłuceniami w przepływie sygnału przez niestabilne połączenie-luz ten powoduje krótkie przerwy w połączeniu.Jeśli dojdzie do tego to wykrywacz potrafi popiskiwać sobie bez przyczyny przy przemiataniu,oraz przy porószaniu wtyczki sondy.Postym sposobem możemy poprawić" taką wtyczkę biorąc normalną cienką szpilkę lub igłę do szycia i OSTROŻNIE czóbkiem igły minimalnie zwężamy (nie za wiele,tak aby mały otworek pozostał) te żeńskie styki.W ten sposób wyeliminujemy ewentualne luzy w połączeniu.Oczywiście pewne ryzyko jest że się za bardzo splaszczy te styki,ale sposób ten był już kilkakrotnie sprawdzony nawet w terenie i jeśli ktoś wie o co chodzi to bez problemu da sobie radę.Pozdrawiam
rokit Napisano 24 Maj 2011 Autor Napisano 24 Maj 2011 Sorky,za błędy ort.Jakoś przy pisaniu nie widziałem ich,teraz czytając aż kłują w oczy.Lata spędzane po za Polską dają niestety znać.Pozdrawiam
antony89 Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 ciekawe ciekawe,mam proxime ale o takim czymś jeszcze nie słyszałem,z chęcią się czegoś.
explosivelabs Napisano 25 Maj 2011 Napisano 25 Maj 2011 Kolega ma rację to samo działo się w mojej. Na szybko w terenie pomogła metoda ze szpilką potem wymiana wtyczki u pana Arka i jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.