Skocz do zawartości

rada na wariacje Proximy

rokit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Jako że nie mogę znaleść mojego postu na temat samodzielnej poprawy działania wariującej"Proximy postanowiłem napisać w nowym temacie.
A więc z doświadczenia wiem iż we wtyczce sondy proximy są takie żeńskie" styki.Po kilkukrotnym włożeniu i wyciągnięciu wtyczki z gniazda te styki potrafią się minimalnie rozszerzyć co w rezultacie owocuje zakłuceniami w przepływie sygnału przez niestabilne połączenie-luz ten powoduje krótkie przerwy w połączeniu.
Jeśli dojdzie do tego to wykrywacz potrafi popiskiwać sobie bez przyczyny przy przemiataniu,oraz przy porószaniu wtyczki sondy.
Postym sposobem możemy poprawić" taką wtyczkę biorąc normalną cienką szpilkę lub igłę do szycia i OSTROŻNIE czóbkiem igły minimalnie zwężamy (nie za wiele,tak aby mały otworek pozostał) te żeńskie styki.W ten sposób wyeliminujemy ewentualne luzy w połączeniu.Oczywiście pewne ryzyko jest że się za bardzo splaszczy te styki,ale sposób ten był już kilkakrotnie sprawdzony nawet w terenie i jeśli ktoś wie o co chodzi to bez problemu da sobie radę.
Pozdrawiam
Napisano
Sorky,za błędy ort.Jakoś przy pisaniu nie widziałem ich,teraz czytając aż kłują w oczy.Lata spędzane po za Polską dają niestety znać.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie