rafal_etz Napisano 9 Maj 2011 Autor Share Napisano 9 Maj 2011 Witam. wczoraj wpadł mi do wanny telefon. Po wyjęciu jeszcze chwile działał i się wyłączył. Wysuszyłem go ale przy włączaniu wyświetla się ekran powitalny ale po chwili wyświetlacz gaśnie jednak telefon nadal działa słychać jak ktoś dzwoni i można rozmawaiac jak poleży z 5 minut to jak się naciśnie jakiś klawisz to przez sekundę wszystko widać a potem znika. Co może być winą tego. rozbierałem i porawiałem wzystkie wpinki . Dodam że to SE C702. Jaki może być ewentualny koszt naprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Obejrzyj taśmę od wyświetlacza, i punkt podłączenia wyświetlacza. prawdopodobnie nowa taśma a jeśli nie rozłączna to taśmę z wyświetlaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 9 Maj 2011 Autor Share Napisano 9 Maj 2011 oglądałem ale w takim przypadku się nie opłaca już ładować kasy w ten telefon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 jak telefon wpadnie do wody to nie powinno się go włączać! bo wtedy się zwarcie robi i może tel zepsuć do końca. Teraz to już nie ma co pakować kasy w ten telefon bo wcześniej czy później zaczną z nim się dziać dziwne rzeczy. Spróbuj jeszcze rozkręcić go tak bardzo jak się da i wymyć w spirytusie a później osuszyć suszarką z dalszej odległości. Po tym zabiegu skręć go i zobacz czy działa najlepiej jakby po takiej kąpieli w spirytusie i osuszeniu poleżał z jeden dzień wtedy będzie wiadomo że już nie ma w nim żadnej wody.Ja już pare telefonów suszyłem więc wiem jak to działa pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 Jak telefon wpadnie do wody to tak jak pisał poprzedmik nie należy go włączać, tylko NATYCHMIAST, ale to SUPERNATYCHMIAST wyjąć baterię a dopiero potem suszyć, suszyć i suszyć a dopiero po tym załadować baterię i próbować włączyć w wielu pr4zypadkach to się udaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 http://www.youtube.com/watch?v=v1dRULo1VUoProste wyjście gdy lubisz brać kąpiel z telefonem.Mam taki i polecam.Bez zbędnych bajerów, bateria co ważne trzyma prawie miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 9 Maj 2011 Autor Share Napisano 9 Maj 2011 suchy ile dałeś? ;D ten może by wytrzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 taki telefon nie jest drogi , wiem ze w erze dostają u nas taki na zamianę :) na all... jest taki od 110 zł:) mają latarkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 Za nowy 220 zł. Ja mam model E2370 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.