rafal_etz Napisano 9 Maj 2011 Autor Napisano 9 Maj 2011 Witam. wczoraj wpadł mi do wanny telefon. Po wyjęciu jeszcze chwile działał i się wyłączył. Wysuszyłem go ale przy włączaniu wyświetla się ekran powitalny ale po chwili wyświetlacz gaśnie jednak telefon nadal działa słychać jak ktoś dzwoni i można rozmawaiac jak poleży z 5 minut to jak się naciśnie jakiś klawisz to przez sekundę wszystko widać a potem znika. Co może być winą tego. rozbierałem i porawiałem wzystkie wpinki . Dodam że to SE C702. Jaki może być ewentualny koszt naprawy?
psioter5 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Obejrzyj taśmę od wyświetlacza, i punkt podłączenia wyświetlacza. prawdopodobnie nowa taśma a jeśli nie rozłączna to taśmę z wyświetlaczem.
rafal_etz Napisano 9 Maj 2011 Autor Napisano 9 Maj 2011 oglądałem ale w takim przypadku się nie opłaca już ładować kasy w ten telefon
sidzok Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 jak telefon wpadnie do wody to nie powinno się go włączać! bo wtedy się zwarcie robi i może tel zepsuć do końca. Teraz to już nie ma co pakować kasy w ten telefon bo wcześniej czy później zaczną z nim się dziać dziwne rzeczy. Spróbuj jeszcze rozkręcić go tak bardzo jak się da i wymyć w spirytusie a później osuszyć suszarką z dalszej odległości. Po tym zabiegu skręć go i zobacz czy działa najlepiej jakby po takiej kąpieli w spirytusie i osuszeniu poleżał z jeden dzień wtedy będzie wiadomo że już nie ma w nim żadnej wody.Ja już pare telefonów suszyłem więc wiem jak to działa pzdr
wojtek1234321 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 Jak telefon wpadnie do wody to tak jak pisał poprzedmik nie należy go włączać, tylko NATYCHMIAST, ale to SUPERNATYCHMIAST wyjąć baterię a dopiero potem suszyć, suszyć i suszyć a dopiero po tym załadować baterię i próbować włączyć w wielu pr4zypadkach to się udaje.
suchy84 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 http://www.youtube.com/watch?v=v1dRULo1VUoProste wyjście gdy lubisz brać kąpiel z telefonem.Mam taki i polecam.Bez zbędnych bajerów, bateria co ważne trzyma prawie miesiąc
maku955 Napisano 9 Maj 2011 Napisano 9 Maj 2011 taki telefon nie jest drogi , wiem ze w erze dostają u nas taki na zamianę :) na all... jest taki od 110 zł:) mają latarkę :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.