Skocz do zawartości

telefon w wodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. wczoraj wpadł mi do wanny telefon. Po wyjęciu jeszcze chwile działał i się wyłączył. Wysuszyłem go ale przy włączaniu wyświetla się ekran powitalny ale po chwili wyświetlacz gaśnie jednak telefon nadal działa słychać jak ktoś dzwoni i można rozmawaiac jak poleży z 5 minut to jak się naciśnie jakiś klawisz to przez sekundę wszystko widać a potem znika. Co może być winą tego. rozbierałem i porawiałem wzystkie wpinki . Dodam że to SE C702. Jaki może być ewentualny koszt naprawy?

jak telefon wpadnie do wody to nie powinno się go włączać! bo wtedy się zwarcie robi i może tel zepsuć do końca.
Teraz to już nie ma co pakować kasy w ten telefon bo wcześniej czy później zaczną z nim się dziać dziwne rzeczy.

Spróbuj jeszcze rozkręcić go tak bardzo jak się da i wymyć w spirytusie a później osuszyć suszarką z dalszej odległości. Po tym zabiegu skręć go i zobacz czy działa najlepiej jakby po takiej kąpieli w spirytusie i osuszeniu poleżał z jeden dzień wtedy będzie wiadomo że już nie ma w nim żadnej wody.

Ja już pare telefonów suszyłem więc wiem jak to działa pzdr

Jak telefon wpadnie do wody to tak jak pisał poprzedmik nie należy go włączać, tylko NATYCHMIAST, ale to SUPERNATYCHMIAST wyjąć baterię a dopiero potem suszyć, suszyć i suszyć a dopiero po tym załadować baterię i próbować włączyć w wielu pr4zypadkach to się udaje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie