XaXers Napisano 5 Maj 2011 Autor Napisano 5 Maj 2011 Witam kolegów zdobyłem dziś wykrywacz Discriminator Chwilowo nie mam jak wstawić zdjęcia ale się postaram opisać go w miarę możliwości...Wykrywka jest przystosowana do noszenia na pasku Mam takie pytanko ktoś kiedyś tego używał?zasilany jest na 4 baterie 4,5V(płaskie)Obudowa jest stalowa Opłaca się to remontować? na dniach kupię baterie i zobaczę czy działa...Pytanie brzmiPanie ja tego z 5 albo i 8lat nie używał w stodole leżało"czy wilgoć nic nie zaszkodzi? tak przez 8 lat mróz i skwar Poszukiwał bym instrukcji do tej wykrywki Jakieś zdjęcia?Nie jestem pewien ale to chyba wykrywka pana ArmandaPozdrawiam: XaXers
armand Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Z uwagi na to, że obecnie baterie płaskie są bardzo drogie proponuję podłączyć układ do starego zasilacza o napięciu 12- 15V, np od ładowania akumulatorów. Uwaga, nie podłączać odwrotnie końcówek baterii - plus jest oznaczony znakiem + lub przewód jest koloru czerwonego.Powinna zaświecić się jedna z diod świecących.Można wstępnie skorzystać z instrukcji obsługi wykrywacza Prospector i Prospector 2 ze strony producenta.
XaXers Napisano 6 Maj 2011 Autor Napisano 6 Maj 2011 dzięki na kabelkach mam oznaczenia + i - a mógłby mi pan wydatować ten sprzęt:) wszelkie pytania i wątpliwości będę kierował poprzez ten wątek
XaXers Napisano 7 Maj 2011 Autor Napisano 7 Maj 2011 odpaliłem wczoraj tą pikawę pod prostownikiem:) zasięgi gorsze niż w md(może dlatego że odpaliłem na 12v) ale dyskryminacja jest chyba lepsza. Nie wiem może źle odpaliłem sprzęt ale dzisiaj pobawię się potencjometrami może jakieś czołgi pod dywanem leżą:)
armand Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 sens - maxtune - 5ground - odiskr. 5volume - maxG - brak dyskryminacjiD - dyskryminacjaNormal - praca statycznaAuto - praca dynamicznaBat - kontrola napięcia bateriiZerować wciskając G lub D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.