gibki9 Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Napisano 30 Kwiecień 2011 witam,tak sie zlozylo, iz wylądowalem tu na weekend majowy,czasu malo,wiec moje pytanie,czy ktos kopal w rejonie twierdzy boyen?,ewentulanie ktory las najlepiej zahaczyc??,oraz czy wychodza tu jakies monetki na polach.pzdr.
tr Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 Dwa lata temu byłem w Wilkasach w takim ośrodku gdzie kręcili serial Przystań". Z tego co się orientuję to w lasach koło ośrodka raczej lipa dalej za lasami masz pola, dość duże ale raczej też słabo. Ciekawostką jest opuszczona niemiecka wioska, a raczej jej resztki, Der Klone. Znajduje się tak mniej więcej za tymi polami. Popytaj a napewno wytłumaczy Ci ktoś gdzie to jest, samochodem też tam dojedziesz. Co do poszukiwań w tym miejscu to napewno warto mimo że teren trudny bo porośnięty i trochę zaśmiecony.ps.daj znać jak poszło.
gibki9 Napisano 1 Maj 2011 Autor Napisano 1 Maj 2011 a biegales po okopach blisko osrodka??cos wyszlo chociaz luska,a cos dalej, co polecasz??
tr Napisano 1 Maj 2011 Napisano 1 Maj 2011 W lasach nic generalnie nie wychodzi te transzeje wyglądają tak jak by nigdy nie używane. A dalej tak jak pisałem, za lasem masz pola a potem trochę w lewo za polami opuszczoną niemiecką wioskę i tam można połazić plus najbliższe pola.
gibki9 Napisano 2 Maj 2011 Autor Napisano 2 Maj 2011 wiec tak,na okopach kolo osrodka znalazlem troche(cos od czegos)plus troche odlamkow od pociskow,ogolnie wszedzie okop na okopie,zjezdzilem lasy od bogaczowa do kurklanek,i 3 luski zaczep do plecaka,cmentarz niemiecki w lesie,dzis jade do rynu,kolo zamku polazic,dziwne,ale na polach wogole nie wychodza,monety;/
tr Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Też mnie te pola rozczarowały, bo nic nie było. Aż dziwne.
rebok24 Napisano 3 Lipiec 2011 Napisano 3 Lipiec 2011 Witam. Też latam tu i tam ale w tych rejonach nic szczególnego nie ma o okopach zapomnij. Bieda. Monetki raczej słabiutko wychodzą(sporadycznie) PRL prędzej znajdziesz. POZDRO
Szybkizpodlasia Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Ja byłem tam też ostatnio i też lipa . Pola w okolicy wilkas były chyba do 1976 roku czołgowiskiem dla jednostki w giżycku , dlatego też pewnie nic nie ma .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.