SirRaf Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Napisano 27 Kwiecień 2011 Witam kolegów, niedawno nabyłem w/w Fisherka, mam małe doświadczenie z wykrywkami i stąd moja prośba odnośnie waszych opinii o nim, jakie nastawienie polecacie? sam jeszcze do końca po tych brzdękach nie mogę uchwycić co jest pod cewką, ale zasięgi mnie zaskakują, militarka super, raczej gorzej z drobnicą i monetami, może jakieś rady?? Tylko proszę bez wątków typu a model xxx itp" chodzi mi o konkretnie ten model i najbardziej zbliżony czyli 1266 pozdrawiam i liczę na cenne uwagi
kempa Napisano 29 Kwiecień 2011 Napisano 29 Kwiecień 2011 Kolego zasięgi zaskakują, militarka super- możesz napisać coś wiecej? Bo swego czasu interesował mnie ten model.dzieki i pozdrawiam
SirRaf Napisano 29 Kwiecień 2011 Autor Napisano 29 Kwiecień 2011 Mam go z cewką 10 - większa niż standardowa, zasięgi zależą od wielkości i ustawień na all metal wyciągnął kapsel z głębokości +/- 35 cm , zapalnik znalazłem na głębokości około 60, saperka niemiecka 80 wiec zasięg moim zdaniem konkretny. co do drobnicy to jest trochę kłopotliwy bo po odgłosach trzeba poznać, co zajmuje trochę czasu aby je odróżniać, najlepiej na słuchawkach popracować. coś jeszcze?? może ktoś jeszcze się wypowie?
bero501 Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 pomogę lekko ;) http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=4994
SirRaf Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Napisano 30 Kwiecień 2011 Temat z tego linku zgłębiłem już dawno :) a kto tu bezpośrednio gu używa lub używał??
tadeks6 Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Ja od dłuższego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem 1225x. Co do ustawień to tak. Czułość na max, dyskryminacja :na las 5 ,na pola 5,5. Jak chcesz zobaczyć fanciki jakie nim wyciągnołem to poszukaj mojego wątku czyli moje trafienia" lub wpisz w google tadeks6 moje trafienia "i wyskoczy. Darz Dół tadeks6
bobas-ek Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Ja także mam taki wykrywacz.Jestem zadowolony ale nie wiem jak ustawić aby nie wyczuwał małych metali np. gwoździ a widział np.monetki ;)Plus za wagę zabawki oraz za baterie - długo trzymają.
tadeks6 Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 Dyskryminacja na 5,5 bedziesz wyciągał każdy kolorek i duże przedmioty metalowe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.