Skocz do zawartości

jakie sygnały wyciąć - Proxima

Faber94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeśli temat był, przepraszam bynajmniej nie znalazłem. Wiem że można wyciąć sygnał który jest powiedzmy na kapsle ale jakaś tam monetka też się trafi na ten sygnał więc zapytam jakie sygnały wg was na pewno można wyciąć nie obawiając się przy tym straty monety, guzika czy innych fantów. Zdaję sobie sprawę że z czasem sam bym sobie to wypracował ale dajmy na to jest 45 sygnałów więc prędko nie zapamiętam które mam kopać a na które w ogóle nie zwracać uwagi.
Pozdrawiam
Napisano
Jeśli masz sygnał powtarzalny to kopiesz...
Co tu wycinać? Nic.
Im masz wyżej na + od 0 to kopiesz. Ważne, żeby na początku kopać sygnały powtarzalne a później resztę opanujesz.
Pisz na priv w razie problemów
Pzdr. t_k
Napisano
kopać, kopać, kopać... po kilkunastu godzinach i kilkudziesięciu dołkach, będziesz wiedział że musisz jeszcze sporo się nakopać żeby wiedzieć co kopać :)
Napisano
Najmniej ciekawe przedmioty dają niejednorodny sygnał. Im bardziej rozrzucony zakres tym większy badziew pod cewką. Tych sygnałów jednak nie wytniesz dyskryminacją wybiórcza. Na wybiórczej możesz zaznaczyć sygnał jednorodny ale ten zawsze warto sprawdzić nawet jeśli jest na minusie. Wprawdzie zawleczki od puszek dają wyraźny +20 do +24 więc jeśli jesteś na plaży to można sobie je wyciąć ale w innych miejscach to może być np. mała aluminiowa odznaka lub guzik, więc dyskryminacja wybiórcza w praktyce ma ograniczone zastosowanie, no chyba, że nastawiony jesteś na coś konkretnego, czego wartość sygnału jest Ci dobrze znana wtedy warto pokombinować z dyskryminacją.
Powodzenia i pozdrowienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie