matidkw Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Witam. Kupiłem ten oto silnik do NSU 601 TS. Mam problem z numeracją, nigdzie nie ma numeru silnika. Na cylindrze znajdują się numery 875 , a kawałek dalej 216673 , pod cylindrem po stronie napisu NSU (stłuczony) numer 99 , po drugiej stronie silnika przed zębatką jest wypukły numer 35 a niżej 10, podobno oznacza to że silnik jest z października 1935 roku (?), mogło by się to zgadzać, bo skrzynia jest 3 biegowa (4 biegowa od listopada 1935 ), głowica w silniku jest przykręcana na 8 śrub M12 (od 1935 , wcześniej 6 śrub M12) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matidkw Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 czesc wejdz na stronkę i tam poszukaj chłopaki coś może pomogąhttp://www.nsu.riders.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matidkw Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Znam tą stronę, wczoraj rano napisałem do Skrzydlatego", który jest współzałożycielem tej strony o NSU, ale jeszcze mi nie odpisał. Podczas oględzin silnika udało się dość, ze motocykl który go miał jeździł z koszem, bo zębatka z 17 zębami wg. katalogu jest pod kosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.