Skocz do zawartości

Fisher 1266 X - Tesoro Cibola

okrezna5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Stabilność pracy wykrywacza zależy w głównej mierze od zakłóceń pochodzących z eteru.Mam w domu Falomierz grip-dip-meter z cewkami wymiennymi od 1 do 3 Khz ,3 do 7,5 kHz 7,5kHz 15kHz. Mam też możliwość podłączenia słuchawek o rezystencji 2 x 2Kohm.Gdybyś posłuchał, co się dzieje w eterze na tych częstotliwościach ,ech szkoda gadać.I tak właśnie biorą się trzaski i popierdy słyszane w głośniczku czy słuchawkach wykrywacza.Niestety stacje telefoni kom. mają coraz większą moc nadajników.Ma też na to wpływ , ilość tel. komórkowych.Ale to już temat na napisanie książki Kiedyś w latach 70-89 tego nie było.
Pozdrawiam
ALL.
  • 5 weeks later...
Napisano
Witam moze nie dokładnie 1266 ale 1225 ja posiadam, różnica niewielka ten mój sam się dostraja do gruntu, z tego co zaobserwowałem, nie ma problemów z zakłóceniami puki co, linie trakcyjne też mu nie przeszkadzają, czasem wyłapie mi w eterze komórkę jeśli wbijam się w zasięg jakiegoś nadajnika ale tylko na chwile po czym spokój. zasięgi rewelka jak dla mnie, na all metal za kapslem się nakopałem z 4o cm ponad namierzanie spełnia swoją funkcję, minus wszystko na słuch trzeba brać, i nie wiesz do końca jak głęboko to zalega, bo i na minimalnej głębokości za saperką kopałem dziurę z 40 cm, dyskryminacja, dobra, ale nie rewelacyjna, przy większych nastawach odrzuca podobno złoto ;/ poza tym ciężko radzi sobie z monopolkami tuż pod powierzchnią, na maks dyskryminacji nawet wychodzą, z początku trzeba się ukopać żeby go poznać, ale efekty jak w tej cenie są dobre :) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie