Mj Napisano 25 Marzec 2011 Autor Napisano 25 Marzec 2011 1.Witam poszukiwaczy. Proszę o pomoc w identyfikacji zamieszczonych fantów. Przedmiot nr 2 jest ewidentnie plombą, nie wiem jednak jaką, a pozostałe? Z góry dziękuję.
Mj Napisano 25 Marzec 2011 Autor Napisano 25 Marzec 2011 4. rew. Tutaj z kolei widoczny wyraźny symbol. Zastanawiam się czy nr 1,3,4 to plomby z uwagi iż nie posiadają żadnych otworów, przez które przechodziłby sznurek, linka itp. Ponadto wszystkie trzy posiadają na rewersie ten nazwijmy to sutek;)Dodam, że wszystkie zamieszczone pochodzą z jednego poletka. Pozdrawiam.
Mj Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 5. Podobnej jeszcze nie trafiłem. Na awersie trzy wieżyczki, a w tle z prawej jakieś drzewo.
Mj Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Napisano 23 Kwiecień 2011 6. Na rewersie cś jakby młotek, więc kojarzy mi się z jakimś kowalem albo płatnerzem, aly pewności nie mam.
kuba7575 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 kurcze mnie też ciekawi co to za plomby, sam ostatnio znalazłem taką z tym sutkiem" a z przodu ewidentnie widnieje jakiś zamek czy tam pałac...
Mj Napisano 3 Maj 2011 Autor Napisano 3 Maj 2011 Nie widzę problemu żebyś się podpiął z plombą pod mój wątek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.