Ralfi75 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 Urząd Gminy Dębe Wielkie zaprasza pasjonatów sympatyków oraz osoby którym nie jest obojętna przeszłość, na obchody 180-tej rocznicy bitwy pod Dębem Wielkim.Wraz z Szkołą Podstawową i Gimnazjum, Żandarmerii Wojskowej oraz Mazowieckiego Stowarzyszenia Historycznego Exploratorzy .pl organizujemy imprezę poświęconą temu wydarzeniu. W programie 1.Msza Św w kościele godzina 10:302.Apel poległych przed kościołem 11:303.Defilada i przemarsz do szkoły około 400m około 12:154.Wystawa uzbrojenia i sprzętu bojowego żandarmerii przed szkołą od 12:005. Wystawa MSH Exploratorzy.pl w szkole od 12:00 -Zaprezentujemy w ramach naszych skromnych możliwości rzeczy pochodzące z pola bitew Powstania Listopadowego . -Starodruki: głównie religijne od 1595r -Broń od 1800 r do 1945r 6. Uroczysta akademia dla gości od 12:007. Promocja książki Dębe Wielkie 1831 Pana Majszyka i Kucia 8. DARMOWA GROCHÓWKA !!!! po 12:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralfi75 Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 To jest zaproszenie do odwiedzenia nas w Dębem Wielkim i bardziej mi pasuje do wydarzenia niż do GRH i samej rekonstrukcji, tym bardziej że nie będzie ani jednej ani drugiej, bo stara władza nie zabezpieczyła budżetu na tą okazję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Byłem,widziałem...Dzięki za info Ralfi.Ps.Była tam również telewizja Trwam" za jakiś czas powinien być materiał z tej uroczystości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralfi75 Napisano 27 Marzec 2011 Autor Share Napisano 27 Marzec 2011 Jak możesz to napisz co tam było, i czy było coś wartego uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Jest informacja,na samym końcu wiadomości.http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=wiadom§io=e1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.