fanatyk6 Napisano 22 Luty 2011 Autor Share Napisano 22 Luty 2011 Witam,Chciałbym zwrócić się z pytaniem do osób, które czytały już książkę Kostrzyn 1945. Przedpiekle Berlina czy warto ją kupić. O autorze słyszałem różne opinie. Ciekawi mnie natomiast kwestia tłumaczenia oraz tego jak bardzo autor opierał się na wydanych już książkach z tego tematu (np. dziełach F. Kohlase).Pozdrawiam,fanatyk6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Share Napisano 1 Marzec 2011 Przejżałem książkę w empiku.Nie warto. Lepiej kupić niemieckie tytuły w tej tematyce.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Witam,Książki nie czytałem. Wystarczyło mi, że autor we wstępie przyznał, że korzystał z materiałów niemieckich autorów. Tak się akurat składało, iż w tym czasie doszły do mnie książki o Kostrzyniu wydane za Odrą. Po ich lekturze i przejżeniu spisu treści książki Le Tissier'a wydaje mi się, że gro jej treści to tłumaczenie wspomień z książki Kohlase. Czy są przekłamania tego nie wiem. Książka jest na pewno tańsza od niemieckich odpowiedników ale i tak droga moim zdaniem. Lepiej kupić materiały w oryginale.No chyba, że chce się tylko zapoznać z tematem a nie odtworzyć możliwie szczegółowy przebieg walk (każdego przecież kręci inny temat).Pozdrawiam,fanatyk6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.