rafi1212 Napisano 22 Luty 2011 Autor Napisano 22 Luty 2011 witam.pomoże ktoś w opisie, bardzo dziwny znaczek nie wygląda na inicjały,obrączka jest mosiężna ale była pozłacana widac to zresztą że w wgłębieniach znaczku sa jego pozostałosci.Próbowałem to rozszyfrowac przegladając zdjecia herbów i jak by kilka pasowało, ale pewnie sie myle.Dzieki
snake170381 Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Herb to nie bedzie, ja bym poszukal w tych roznych znakach hinduskich, budyjskich i innych majacych przynosic szczescie, kupe kasy i wielka milosc...wg mnie jakis talizman.
rafi1212 Napisano 23 Luty 2011 Autor Napisano 23 Luty 2011 Takie znaki i talizmany na mazowszu. No chyba ze babeczka kupila na odpuscie od jakiegos rumunskiego sprzedAwcy...szkoda ze nikt nic nie wie. Jesli cos to podeslijcie jakies fotku albo grafik zwiazane z tym moze jakis spis herbow z mazowsza..
kopijnik2 Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 po pierwsze - trzeba ulokować obiekt w czasie...dla mnie to EKEH--lub rosyjskieEN"
kopijnik2 Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 ... bo inaczej byłoby na powierzchni ...a nie od środka...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.