Jorge Napisano 19 Luty 2011 Autor Napisano 19 Luty 2011 Witam,mam problem z F-2, przestał rozróżniać metale, pokazuje głupoty, myli metale, a miedź w ogóle dla niego nie istnieje (baterie nowe i jak zawsze energizer alkaliczne).Może miał ktoś podobny problem? Będę wdzięczny za podesłanie schematu lub linku - może być również F4.pozdrawiam
ALL Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Padła sonda , pewnie chodziłeś na mrozie.Pożycz sobie sonde od kogoś i sprawdź.O schemacie zapomnij nie jest dostępny.ALL.
Jorge Napisano 19 Luty 2011 Autor Napisano 19 Luty 2011 Też myślałem, że sonda. Mam drugą praktycznie nieużywaną snajperkę - identyczne objawy. Na mrozie nie miałem sondy. Padło latem, a nie miałem wcześniej czasu się tym zająć.
małrer Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 jedyne wyjście jeśli posiadasz gwarancję to nie czekaj reklamacja pozdro
adek1990 Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 moze uszkodone wjscie wtyczki łapie zwarcie i dlatego skoro po gwarancji to wysli do proscana i sprawa załatwiona
damiani Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 Kolego danielkaZ pewnością nie kabel bo w 2 sondach to samo (druga była nie używana).Kolego adek1990Nie wiem czy wiesz ale Proscan nie bardzo naprawia Fishery a przynajmniej nie wszystkie modele i nie wszystkim.Moim zdaniem najwidoczniej padła elektronika. Proponuję zapytać u dealera Fishera, w końcu ogłaszają się że serwis pogwarancyjny prowadzą....
adek1990 Napisano 19 Luty 2011 Napisano 19 Luty 2011 kol damiani Ze proscan nie specjalizuje sie w tym sprzecie to wiem ale dziękuje za sprostowanie ,a zapytac nie zaszkodzi .... naprawy pogwarancyjne u fishera sa dosc drogie ponoc wiec nie zaszkodzi zbadac rynek napraw moze sie poszczęsci
Jorge Napisano 19 Luty 2011 Autor Napisano 19 Luty 2011 Kabel odpada (druga sonda), wtyczka ok. kable z płytki do wtyczki też. Jeśli sam nie naprawię, to wybiorę tę łatwiejszą drogę :) czyli serwis. Sama technologia elektroniki nie powala - druk dwustronny i elementy SMD. Gdyby tak był schemat... Ale - jak kolega ALL stwierdził - nie jest on dostępny. Pozostaje wersja hardcore - czyli zrysowac schemat z płytki. Na płytce jest oznaczenie F4 czyżby elektronika w F2 i F4 była taka sama? Jedyna różnica tkwi pewnie w wyświetlaczu i oprogramowaniu mikroprocesora.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.