Skocz do zawartości

Fisher F-2 padł

Jorge

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
mam problem z F-2, przestał rozróżniać metale, pokazuje głupoty, myli metale, a miedź w ogóle dla niego nie istnieje (baterie nowe i jak zawsze energizer alkaliczne).Może miał ktoś podobny problem? Będę wdzięczny za podesłanie schematu lub linku - może być również F4.

pozdrawiam
Napisano
Padła sonda , pewnie chodziłeś na mrozie.Pożycz sobie sonde od kogoś i sprawdź.O schemacie zapomnij nie jest dostępny.
ALL.
Napisano
Też myślałem, że sonda. Mam drugą praktycznie nieużywaną snajperkę - identyczne objawy. Na mrozie nie miałem sondy. Padło latem, a nie miałem wcześniej czasu się tym zająć.
Napisano
Kolego danielka
Z pewnością nie kabel bo w 2 sondach to samo (druga była nie używana).

Kolego adek1990
Nie wiem czy wiesz ale Proscan nie bardzo naprawia Fishery a przynajmniej nie wszystkie modele i nie wszystkim.

Moim zdaniem najwidoczniej padła elektronika. Proponuję zapytać u dealera Fishera, w końcu ogłaszają się że serwis pogwarancyjny prowadzą....
Napisano
kol damiani
Ze proscan nie specjalizuje sie w tym sprzecie to wiem ale dziękuje za sprostowanie ,a zapytac nie zaszkodzi .... naprawy pogwarancyjne u fishera sa dosc drogie ponoc wiec nie zaszkodzi zbadac rynek napraw moze sie poszczęsci
Napisano
Kabel odpada (druga sonda), wtyczka ok. kable z płytki do wtyczki też. Jeśli sam nie naprawię, to wybiorę tę łatwiejszą drogę :) czyli serwis. Sama technologia elektroniki nie powala - druk dwustronny i elementy SMD. Gdyby tak był schemat... Ale - jak kolega ALL stwierdził - nie jest on dostępny. Pozostaje wersja hardcore - czyli zrysowac schemat z płytki. Na płytce jest oznaczenie F4 czyżby elektronika w F2 i F4 była taka sama? Jedyna różnica tkwi pewnie w wyświetlaczu i oprogramowaniu mikroprocesora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie