Gość Napisano 7 Marzec 2004 Share Napisano 7 Marzec 2004 ...A właściwie czy w ogóle można go zmiękczyć? Chodzi o wyprostowanie trochę spękanej i dość skręconej okładziny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzak Napisano 8 Marzec 2004 Share Napisano 8 Marzec 2004 Witam!Z tego co wiem, to nie da się. Jest to tworzywo termoutwardzalne, więc nie mięknie przy ogrzewaniu. Nie słyszałem też o żadnym rozpuszczalniku który by zmiękczał coś takiego. Niestety...Pozdrawiam!Zwierzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 jesli okladzina jest skrecona a pierwotnie byla normalna,to przypuszczam ze jak odtworzysz warunki jej przechowywania to moze jest szansa na jej ponowna deformacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 Ja ratowałem okładki do mg34, strasznie spóchły i bałem sie że przy próbie zdiecia pękną, więc wkręciłem chwyt z okładkami w imadło i poczekałem 2-3 dni po odkręceniu były juz na swoim miejscu, nieznacznie naprawde nieznacznie odstając :) teraz prawie tego nie widać i są, a bakielitu do mp40 to nie da się chyba uratować, a tym gorzej jak jest pęknięty, to już tragedia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 3 Lipiec 2004 Share Napisano 3 Lipiec 2004 nie wiem może dlatego że był to wykop z wody... Ale sposób dał rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.