Skocz do zawartości

boratynki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. przeczytałem dzis temat o Virtualnym Muzeum Boratynki i pomyślałem że swoje 'okazy' wrzuce lecz nic o nich nie wiem. Chciałbym sie dowiedziec w jakiej mennicy zostały wybite czy stan nadaje sie do muzeum, ewentualnie rzadkość monet. Jakośc zdęć nie jest zachwycająca i nie odwzorowuje faktycznego wyglądu monet. Dysponuje dość dobrym aparatem, z funkcją makro, i super makro ale nie potrafie się porządnie obchodzic ze światłem, jeżeli znacie strony z poradami jak fotografowac monety to prosił bym o link gdzyż takie zdjęcia nie nadają sie do Muzeum. (link z poradami nie jest konieczny jeżeli nie masz to specjalnie nie szukaj) z góry dziękuje forumowiczom za wszelkie informacje.
Napisano
zapraszam
do współudziału w projekcie...

na koronną przyjdzie czas
litewska
Korwin Ujazdów
1660
typ - derka i tarcza

---------------
statyw
ręczne ustawienie ostrości na obiekt
kadr - dokumentacyjnie >90 % wypełniony monetą (2011-02-12 12:49:34 prawie dobrze - pozostałe - hm... szkoda pixeli)
format 800x600
oświetlenie - nie ma jednej recepty - ogólnie rozproszone słabsze zza obiektywu" - drugie 30-40 stopni od płaszczyzny monety - wydobywające szczegóły

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie