Laiso Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Antykor-art w pełni się z Tobą zgadzam (nie wyciągnołeś właściwego kontekstu z mojego posta:) )i mniej więcej wiem jak to jest w cywilizowanych krajach.Po prostu na hipotezę i pytanie policjanta z KGP z pierwszego posta tego wątku wstawionego przez arci odpowiadam: Panowie z KGP '' Wziąć się do pracy! Zatrzymać!, przedstawić zarzuty!, w sądzie skazać i z głowy lub wydać pozwolenie na mocy obowiązującego prawa!.''Tak się to odbywa w państwach prawa prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Jak ktoś chce być jak Janosik, wrzuci na furmankę przeładowany karabin maszynowy i przykryje słomą, a spotka policję, to tłumaczy, że właśnie znalazł przy drodze, a jak ktoś wiezie przeładowany sztucer i ma legalnie, to od razu sąd i kara, bez możliwości udawania głupa, bo już po badaniu u psychiatry, to samo w przypadku, kradzieży zniszczenia bez dowodów. Kiedyś mój kolega wyrzucił pistolet gazowy z cynkalu, bo się rozsypał, a miał pozwolenie, bez sądu się nie obyło. A o broni powinno się uczyć i szkolić, bo takie coś istnieje, jest niebezpieczne, ale bywa, że wyrównuje szanse do obrony inteligentnym ludziom nie korzystającym z siłowni, koksów" i sanatorium za drutami, bo tacy też żyją w Polsce, oprócz samych kryminalistów. A co do spokojnych kolekcjonerów, to musicie mieć świadomość że jesteście pierwsi do odstrzału, w przypadku konfliktów, wojny, bo takich macie cwaniaków sąsiadów w Polsce, ale to już inny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.