danielka Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Napisano 31 Styczeń 2011 Witam. bardzo proszę o opinie ludzi którzy posiadali obydwa wykrywacze lub mieli z nimi styczność który według Was jest lepszy na kolorową drobnice oczywiście nie można tego stwierdzić jednoznacznie,bardzo proszę o opinie pozdrawiam.Danielka
drops072 Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 kolego ma x-trrre a ja proxime 2.0 i jeśli chodzi o głębokości to proksima jest głębsza lecz bardziej się waha x-tera widzi większą pordzewiałą stal jako kolor i widzi duże kimanie zmineralizowane jako kolor co strasznie wkurza w miejscach skalnych więcej na razie nie mogę nic powiedzieć
Mazow Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 Witam,A ja się wypowiem,Czy kupisz sobie sprzęt taki, czy też inny, to nie będziesz miał dobrych wyników z wielu powodów.Trzeba po pierwsze nauczyć się poruszania. Cewki powinny mieć markery z substancją znaczącą grunt, aby przemiatanie mogło pokryć cały przebyty teren.Cewka powinna być prawidłowo skierowana do gruntu (równolegle).Czasem śmieje się z wypowiedzi typu, że przeszedłem ze sprzętem ze stajni MD po np. ACE i znalazłem.Znajdywało się i po tysiącach. Nie widziałem jeszcze wykrywacza, który by wytrzepał po jednym razie cały teren. Ludzie w miejscówki wracają latami i znajdują wciąż ciekawe rzeczy.Ostatnio udało mi się wyjąć ciekawy krążek po Koledze z Minelab. 705. Musiał pewnie dać zbyt dużego susła.A to. czy Proxima jest głębsza zależy od samego użytkownika i doświadczenia jakim dysponuje.Jeśli człowiek lata z danym wykrywaczem i nie jest w stanie szybko zapamiętać jego umizgów i fochów to powinien go sprzedać. Mi osobiście minelaby nie pasują i jak na razie z wersją proximy 3.0 i cewką DD mam dobre relacje.Jeśli minelab mnie zaskoczy, to pewnie się pokuszę.Na chwilę obecną uważam, że oba wymienione sprzęty mogą ze sobą rywalizować pod warunkiem, że operator będzie wiedział co robi.Pozdrawiam,Mazow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.