pasio Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 Witam. Panowie jak mógł wyglądać taki typowy sztab obrony np. miasta ? Wiem że moja miejscowość była dość dobrze przygotowana na obronę w 45' z resztą leżała na lini stellung A-2. Mam świadka tamtych lat który brał udział podczas jego" budowy. Były to 3 schrony połączone ze sobą transzejami w pełni zamaskowane. Cały ten kompleks" znajdował się na wzniesieniu sztucznie do tego przygotowanym. Wokół zniesienia miały się znajdować kopane w ziemi stanowiska chroniące je przed przejęciem. I moje pytanie jak wyglądał taki sztab wewnątrz ? Jakieś radiostacje tam były, dowódca obrony , mapy , wydawanie rozkazy ? Proszę o wszelkie informację linki fotografię cytaty itp. Zajmujemy się naszą linią :http://www.gniazdo.net.pl/0proj0bunkry/Pozdrawiam. Wojtek Pasek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasio Napisano 2 Luty 2011 Autor Share Napisano 2 Luty 2011 nikt nic nie wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.