Merdoc Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 Witam kolegów kiedyś w sprzedaży był taki środek jak cif żel był świetny do wielu rzeczy żeby wyczyścić takie moje zdanie, ale chyba zaprzestali jego produkcji. Moje pytanie jest takie czy znacie lub używacie jakiegoś środka do czyszczenia który by mógł być zamiennikiem tego cifu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speed Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Aktualnie Cif żel produkowany jest w wersji do stali nierdzewnej.Można go kupić bez problemu w sklepie chemicznym.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merdoc Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 ale jeśli dobrze kojarzę to w postaci mleczka a nie żelu ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speed Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 W żelu też występuje np.Cif Active Gel Baking Soda.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 nie polecam czyszczenia kwasami, za kilka lat bedziesz mial to samo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merdoc Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 jeśli chodzi o czyszczenie to tylko kolorowe rzeczy czyszczę tym preparatem szczególnie chodzi mi o aluminium, pierwszy fan jaki nim czyściłem czyli klamra wermachtu alu. chyba 4-5 lat temu zero śladów jakiejkolwiek korozji czy utlenienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 z alumium nie mialem jescze duzej strycznosci ale zelazno odpada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.