OGNISTY Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Witam szanowna gawiedz :) Wybaczcie, ze pisze bez polskich znakow ale poprostu nie mam polskiego systemu w kompie.Mam konkretne pytanie to uzytkownikow White's MXT.Mianowicie chodzi o taka sytuacje... Niedawno kupilem ten jak ze wychwalany sprzet na zachodnich forach i musze przyznac ze mam co raz wieksze obawy, ze zakup ten nie byl trafnym posunieciem.. Mam nadzieje, ze ktos rozwieje moje obawy i podpowie jak wyglada sytuacja gdy np w trybie relic macham cewka i slysze leciutkie znieksztalcenie dzwieku a raczej slabiutki wzrost buczenia, nie pojawia sie jeszcze wyrazny dzwiek (jak to sie dzieje w przypadku plytkiego celu) i wyswietlacz jeszcze nic nie sygnalizuje ale jak by cos bylo pod cewka sa to naprawde mnimalne wzrosty buczenia. Dodam, ze wykrywacz jest dostrojony do gruntu i wszystko ustawione prawidlowo. Nie wiem czy warto kopac takie wskazania bo przeciez wyswietlacz nie pokazuje co to moze byc???? Wczesniej smigalem z minelabem i tam sytuacja wygladala inaczej, nawet cele na krawedzi zasiegu sygnalizowalo dzwiekiem, slabym bo slabym ale byl dzwiek i wskazania wyswietlacza rowniez byly widoczne a w MXT jak by nie mogl zalapac celu.. Hmmm Pomoze ktos?? To jest MXT tracker E series. Podstawowa cewka 9.5 i S.E.F 10x12 " DD. Moze ktos ma wieksze doswiadczenie z tym modelem?? Pozdrawiam.
P_iter Napisano 21 Styczeń 2011 Napisano 21 Styczeń 2011 Jeśli podczas przemiatania cewką nad gruntem słychać zmianę w tonie wiodącym, świadczy to o jakieś anomalii w ziemi. Może być to kamień lub coś wartościowego. Ja w takim przypadku sprawdzam namierzaniem (cyngiel do siebie). Jak coś sygnalizuję, to kopie. Jak cisza - odpuszczam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.