aragain Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Witam kolegów jestem posiadaczem rutusa proximy w wersji 2.0 i chciałbym zmienić soft na 3.0 i kupic cewke cc eliptyczną, w związku z tym mam pytanie.czy proxima 3.0 na cewce cc eliptycznej przechodzi tak zwany test gwożdzia tak samo jak w prypadku rutusa argo? czy funkcja maskowanie której proxa 3.0 nie posiada ma na to wpływ?
Mazow Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Witam,Czy masz kolego jakieś problemy z ustawieniami Proximy.Latałem cały rok 2010 i z gwoździami nie było problemów. Może jakaś wycinka?A co do kupna cewki CC. Lepiej chyba DD?Jak na znajd okopowy, to oryginalna CC jest chyba dobra?Nie latam po lasach, za dużo społeczniaków w naszych stronach.Pozdrawiam,
aragain Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 rutus argo z cewka eliptyczna cc radzi sobie duzo lepiej z monetami położonymi blisko metali niż proxa 2.0 na cewce standardowej.więc zastanawiam się czy nie kupić tej cewki do proximy 3.0 żeby lepiej radziła sobie w zaśmieconym terenie
Mazow Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Nie lepiej zainwestować w cewkę DDPozdrawiam,
aragain Napisano 22 Styczeń 2011 Autor Napisano 22 Styczeń 2011 dzisiaj właśnie wysłałem proxe do zmiany softu i zamówiłem cewke dd oby tylko pogoda pozwoliła na poszukiwania pozdro
Winiu17 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 Mam pytanie kiedy wyszła proxima 3.0 ?? Bo kupiłem proxime 2.0 w dniu 29.06.2010r i czy wtedy już była 3.0 czy jeszcze 2.0?
fidzir Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 jeśli się nie mylę to wersja 3.0 byla dostępna jakoś od jesieni...
aragain Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Winiu17 proxima w tym czasie na pewno była z oprogramowaniem 2.0
dawidoff Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 witajcie.Mam CC po zaktualizowaniu proxy z v2 na v3 . Na razie tylko testy w powietrzu. CC z wiekszej odleglosci lepiej dyskryminuje i robi dokladniejsze ID przedmiotu. Mysle ze dobrze zainwestowalem 250zl. Na zasmiecony teren, pola super! Ale do lasu standardowa bede zabieral, bo wieksza:P
kometes Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 Co prawda Proxima już sprzedana, ale podzielę się doświadczeniami odnośnie sondy (cewki) DD od Rutusa. Znalazłem fajne pole, trafił się denarek Olbrachta. Na drugi dzień zajrzałem tam z dwoma sondami. Najpierw przeczesałem (starałem się to robić dokładnie) pole sondą podstawową. Wyszło parę fajnych monetek i innego szpeju. Potem, na tym samych ustawieniach, przeczesałem pole sondą DD i ku mojemu zdziwieniu:- wykopałem jeszcze 6 monet w tym 2 ciekawe- wykrywacz pracował stabilniej, rzadziej żelazo wchodziło na kolor- przeczesałem pole dokładniej i w dodatku dwa razy szybciej. Co prawda w powietrzu DD ma mniejsze zasięgi niż koncentryk, ale mam wrażenie że w gruncie jest głębsza. Gleba na której robiłem ten test miała niską mineralizację, odczyty przy strojeniu do gruntu były w przedziale 80. A podobno w zmineralizowanym gruncie DD pokazuje przewagę nad koncentryczną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.