Skocz do zawartości

rutus proxima 2.0 zmiana softu na 3.0

aragain

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kolegów jestem posiadaczem rutusa proximy w wersji 2.0 i chciałbym zmienić soft na 3.0 i kupic cewke cc eliptyczną, w związku z tym mam pytanie.czy proxima 3.0 na cewce cc eliptycznej przechodzi tak zwany test gwożdzia tak samo jak w prypadku rutusa argo? czy funkcja maskowanie której proxa 3.0 nie posiada ma na to wpływ?
Napisano
Witam,
Czy masz kolego jakieś problemy z ustawieniami Proximy.
Latałem cały rok 2010 i z gwoździami nie było problemów.
Może jakaś wycinka?
A co do kupna cewki CC. Lepiej chyba DD?
Jak na znajd okopowy, to oryginalna CC jest chyba dobra?
Nie latam po lasach, za dużo społeczniaków w naszych stronach.
Pozdrawiam,
Napisano
rutus argo z cewka eliptyczna cc radzi sobie duzo lepiej z monetami położonymi blisko metali niż proxa 2.0 na cewce standardowej.więc zastanawiam się czy nie kupić tej cewki do proximy 3.0 żeby lepiej radziła sobie w zaśmieconym terenie
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Mam pytanie kiedy wyszła proxima 3.0 ?? Bo kupiłem proxime 2.0 w dniu 29.06.2010r i czy wtedy już była 3.0 czy jeszcze 2.0?
  • 4 weeks later...
Napisano
witajcie.
Mam CC po zaktualizowaniu proxy z v2 na v3 . Na razie tylko testy w powietrzu. CC z wiekszej odleglosci lepiej dyskryminuje i robi dokladniejsze ID przedmiotu. Mysle ze dobrze zainwestowalem 250zl. Na zasmiecony teren, pola super! Ale do lasu standardowa bede zabieral, bo wieksza:P
  • 6 months later...
Napisano
Co prawda Proxima już sprzedana, ale podzielę się doświadczeniami odnośnie sondy (cewki) DD od Rutusa.
Znalazłem fajne pole, trafił się denarek Olbrachta. Na drugi dzień zajrzałem tam z dwoma sondami.
Najpierw przeczesałem (starałem się to robić dokładnie) pole sondą podstawową. Wyszło parę fajnych monetek i innego szpeju.
Potem, na tym samych ustawieniach, przeczesałem pole sondą DD i ku mojemu zdziwieniu:
- wykopałem jeszcze 6 monet w tym 2 ciekawe
- wykrywacz pracował stabilniej, rzadziej żelazo wchodziło na kolor
- przeczesałem pole dokładniej i w dodatku dwa razy szybciej.
Co prawda w powietrzu DD ma mniejsze zasięgi niż koncentryk, ale mam wrażenie że w gruncie jest głębsza.
Gleba na której robiłem ten test miała niską mineralizację, odczyty przy strojeniu do gruntu były w przedziale 80.
A podobno w zmineralizowanym gruncie DD pokazuje przewagę nad koncentryczną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie