mmaarreekk Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 Witam wszystkich.Od pewnego czasu chciałbym zmienić mego Ace 250 na coś dużo lepszego, lecz przyznam się że od czytania wielu opinii o fajnych wykrywkach, trochę jóż zgupiałem.Ja szukam głównie kolorowej drobnicy i potrzebowałbym sprzętu o przyzwoitym zasięgu, w miarę możliwej dyskryminacji oraz by był w swej pracy dość szybki(tzn. żebym mógł z nim szybko a zarazem dość dokładnie chodzić po polu, mniej więcej tak jak z Ace 250).Najbardziej jestem przekonany do GTI 2500 gdyż uważam że to taki duży Ace 250 a ten jest ok., natomiast nie wiem jak prezentuje się Whites MXT lub DFX czy jest on tak samo szybki jak GTI?, czy jego zasięg jest lepszy czy gorszy?Myślałem także o Minelabie Explorer ale on ponoć jest dość wolny.A zatem moje pytanie brzmi: Jak prezentują się te cztery wykrywki względem siebie.Po pierwsze chodziłoby mi o szybkość pracy w polu, następnie zasięg i dyskryminacja.Bardzo proszę każdego kto jest obeznany w temacie o pomoc.Pozdrawiam.
adam793 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Powiem ci tak miałem gti 2500 ale tylko tydzień sprzedalem go żeby się nie męczyć pózniej był quattro teraz mam explorera kto ci powiedzial że jest wolny?chcesz mieć szybszy kup e-trac,wykopiesz wszystko,co chodzi o gti 2500 dla mnie to porazka
Vorax Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Gti to nie jest duze ace:)W gti operujesz glownie na statyku a ace to dynamik.Gti moze byc trudny w obsludze szczegolnie dla poczatkujacych czy malo cierpliwych czego dowodem jest np post kolegi ponizej.Gti wymaga poswiecenia sporej ilosci czasu w terenie i pewnej dozy cierpliwosci na poczatku aby sie go nauczyc.Nie jest to sprzet typu wlacz i szukaj jak ace.Ja ogolnie jestem z niego bardzo zadowolony i nie widze niczego godnego uwagi na co moglbym zamienic gti i odczuc jakas drastyczna roznice zasiegow.PozdrawiamVorax
mmaarreekk Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Śliczne dzięki wszystkim za odpowiedż.No tak, szczerze powiedziawszy to najlepszym chyba sposobem na wybór dobrej wykrywki jest jej zakup i indywidualne sprawdzenie czy pasuje, czy nie.Ja jeszcze nie wiem co wybiorę, w każdym razie do wiosny jeszcze daleko, trzymajcie się.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.