Skocz do zawartości

czy magnes 55x25

jopek77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam jestem nowy tutaj chcialem sie poradzic was czy magnes 55x25 neodymowy jest dosc mocny do poszukiwan podwodnych prosze o opinie
Napisano
wystarczy poszukać bo było to już wiele razy na forum! według mnie już lepiej wydać trochę więcej i kupić 70/30mm tym magnesem na pewno już można powyciągać sporo złomu z wody ja mam taki i nie narzekam pzdr:)
Napisano
Witam. dokładnie 70x30 jest to wystarczający magnes , trzeba tylko czasem na palce uważać przy odklejaniu żelaza, niekiedy może zaboleć. waga też jest zaletą,lepiej zagłębia się w mule i można dalej rzucić. a co do fantów to wiadomo im większy tym lepszy.pozdrawiam
Napisano
Zależy jaką techniką chcesz łowić. Ja mam magnes 55x25 i przymocowałem sobie do niego uchwyt rury PCV. Magnesem nie rzucam z pontonu czy mostku więc uchwyt boczny w tym wypadku jest mi w zupełności wystarczający. A co do samego magnesu, to nie nażekam. Nieraz wyławiam nim ciężki złom i spisuje się bardzo dobrze. Ale fakt faktem w tym wypadku im większy neodymek tym lepszy. Pozdro!
Napisano
Szczerze mam 70x40 i też miałem podobny dylemat boczny czy górny?Ale z opinii i doświadczenia boczny jest lepszy dla tego że jak górny mocno się czegoś przyczepi to go nie zesuniesz.A boczny jest się w stanie ześlizgnąć.
Napisano

zależy jak chcesz nim łowić jak z brzegu to myślę że boczny będzie lepszy a jak z łódki, mostów itp to górny się powinien sprawdzić ja mam boczny 70/30 ślusarz mi zrobił za 20zł obudowę i jest git:) pzdr

Napisano
Za słaby będzie.
Trochę w górę musicie uderzyć.
Dobry neodym z drzewa pocisk wyrwie. W Rawce nie ma mułu ale za to piasek pokrywa i słaby nie rewie dobrze.
Pomyślcie o mule, zaległym przez wieki.
Chytry traci dwa razy.
Cześć
Napisano
Sorka jopek77 ale wątek odbiega od tematu ale zapytam jeszcze Mnieciu czy 70x30 spełni te wyzwanie co piszesz?Przymierzam się z zakupem magnesu chcę kupić taki żeby był dobry

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie