jopek77 Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 witam jestem nowy tutaj chcialem sie poradzic was czy magnes 55x25 neodymowy jest dosc mocny do poszukiwan podwodnych prosze o opinie
sidzok Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 wystarczy poszukać bo było to już wiele razy na forum! według mnie już lepiej wydać trochę więcej i kupić 70/30mm tym magnesem na pewno już można powyciągać sporo złomu z wody ja mam taki i nie narzekam pzdr:)
Grzegorz42 Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Witam. dokładnie 70x30 jest to wystarczający magnes , trzeba tylko czasem na palce uważać przy odklejaniu żelaza, niekiedy może zaboleć. waga też jest zaletą,lepiej zagłębia się w mule i można dalej rzucić. a co do fantów to wiadomo im większy tym lepszy.pozdrawiam
adam793 Napisano 14 Styczeń 2011 Napisano 14 Styczeń 2011 No właśnie zamierzam też se kupić taki magnes,moje pytanie jest takie czy lepiej sprawuje się uchwyt boczny czy górny?
Opus Dei Napisano 14 Styczeń 2011 Napisano 14 Styczeń 2011 Zależy jaką techniką chcesz łowić. Ja mam magnes 55x25 i przymocowałem sobie do niego uchwyt rury PCV. Magnesem nie rzucam z pontonu czy mostku więc uchwyt boczny w tym wypadku jest mi w zupełności wystarczający. A co do samego magnesu, to nie nażekam. Nieraz wyławiam nim ciężki złom i spisuje się bardzo dobrze. Ale fakt faktem w tym wypadku im większy neodymek tym lepszy. Pozdro!
CzarnyPoznań Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Szczerze mam 70x40 i też miałem podobny dylemat boczny czy górny?Ale z opinii i doświadczenia boczny jest lepszy dla tego że jak górny mocno się czegoś przyczepi to go nie zesuniesz.A boczny jest się w stanie ześlizgnąć.
sidzok Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 zależy jak chcesz nim łowić jak z brzegu to myślę że boczny będzie lepszy a jak z łódki, mostów itp to górny się powinien sprawdzić ja mam boczny 70/30 ślusarz mi zrobił za 20zł obudowę i jest git:) pzdr
Mnieciu Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Za słaby będzie.Trochę w górę musicie uderzyć. Dobry neodym z drzewa pocisk wyrwie. W Rawce nie ma mułu ale za to piasek pokrywa i słaby nie rewie dobrze.Pomyślcie o mule, zaległym przez wieki.Chytry traci dwa razy.Cześć
adam793 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Sorka jopek77 ale wątek odbiega od tematu ale zapytam jeszcze Mnieciu czy 70x30 spełni te wyzwanie co piszesz?Przymierzam się z zakupem magnesu chcę kupić taki żeby był dobry
niflheim85 Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 Takim magnesem mozesz jedynie akcesoria wedkarskie wyciagac;)popieram zdanie kolegow 70X30 to takie minimum.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.