mosin Napisano 24 Lipiec 2002 Autor Napisano 24 Lipiec 2002 Jak oryginalnym odkryciem, według Was, są metalowe ustniki (filtry, części przednie, nie-wiem-jak-to-nazwać) od niem. masek przeciwgazowych? A szkiełka przeciwpotne do nich? Za opinie dziękuję.
Gość Napisano 25 Lipiec 2002 Napisano 25 Lipiec 2002 Pod Augustowem często to można trafić - miejscowi wywalali maski do okopu a brali pojemniki w których trzymali smar.Efekt - nie znalazłem do tej pory żadnego pojemnika, tylko resztki.Pozdrawiamwoytek
Frozzer Napisano 25 Lipiec 2002 Napisano 25 Lipiec 2002 takich oskow" to mnostwo sie znajduje, i nawet raz znalazlem z guma, praktycznie cala maska byla, gozej z pochlaniaczami, cienka blacha i zawsze praktycznie przerdzewiale, nawet jak siedzi w puszce.
Gość Napisano 25 Lipiec 2002 Napisano 25 Lipiec 2002 Z tym smarem to masz rację, widziałem kilka puszek po maskach nie tylko niemieckich i większość była w śrdku czymś tłustym wysmarowana. Plusem tego jest waspaniała konserwacja.
Gość Napisano 5 Sierpień 2002 Napisano 5 Sierpień 2002 Co do smaru to spoko sprawa. Dorwalem puszke niemiecka na gieldzie jeszcze wypelniana smarem i po odczyszczeniu wyglada jak nowka a kosztowala mnie doslownie grosze...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.