tomi1993 Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 Witam poszukuję informacji na temat tej ciężarówy... Jakiej to produkcji? Wydaję się chyba ze niemieckie z I wojny albo okres międzywojenny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 To niemiecki Einheist Diesel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1993 Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 Ale jak Pan pisze że to jest Diesel, przecież dizla jeszcze prawdopodbnie nie produkowano... Proszę o więcej informacji odnośnie silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 poczytaj tutajhttp://www.autogallery.org.ru/m/einheits.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 No i nie pan tylko Wojtek. :)Witamy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1993 Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 Dziękuję Paladyn za wyczerpującą odpowiedź ;) Rudolf Diesel wszystko mi wyjaśnił wyczerpująco :)Dzięki Wojtek za informację , i miło cię poznać. Jest na świecie jakaś odrestaurowana sztuka takiego cacka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 A może byś dał zdięcie tego LKW co znalazłeś no chyba że znalazłeś tylko to zdięcie które zamieściłeś? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Niestety nie jest mój,właściciel chyba zagląda czasem na forum więc może się pochwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spz kurz Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 tak wiem gdzieś na forum było zdięcie tego diesla , ale to było do tomi1993 - więc to będzie druga sztuka ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1993 Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 Przypadkowo znalazłem tego focisza i po prostu byłem wyjątkowo ciekaw co to może być :)Bo raczej taki sprzęt jest chyba mniej znany niż sprzętu pokroju kubelwagen'a czy kettenkrad'a... Nie dostałem odpowiedzi czy jest taki sprzęt śmigający do zobaczenia? Ogólnie ubogo na internecie pod hasłem einheits diesel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Samochody Wehrmachtu" Wydawnictwa Militaria - były chyba 4 części, w jednej z nich było na temat tego samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMPMCzwa Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Było 5 części na temat samochodów Wehrmachtu.Na temat tego samochodu są informacje w tomie III s.15-20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1993 Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2010 Książkę zamówiłem :)Znalazłem jeszcze jedno ciekawe zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwirek13 Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Tomi1993 specjalnie dla Ciebie :) jest odrestaurowana sztuka w Polsce, być może będziesz miał okazję zobaczyć ją na którymś z filmików w necie lub czego życzę osobiście...Pozdrawiam Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.