Skocz do zawartości

Nowe narzędzia Allegro

PALADYN

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o nowych narzędziach Allegro?
1. PzA
2. Możliwość zakupów przez nie zarejestrowanych użytkowników

udogodnienie czy chaos na aukcjach?

Jak dla mnie
1.na razie mogło by być
2. szkoda ,że ograniczone do opcji kup teraz"

jeszcze nikt u mnie tak nie kupował(bo mało co sprzedaję)

niezarejestrowany może zapłacić tylko przez PzA,jak dobrze zrozumiałem to po wpłacie dopiero aukcja jest iedostępna"

wątek założyłem dlatego,że dostałem powiadomienie od all o takiej możliwości,ale pewnie rozesłali go wszystkim userom

Bardziej się obawiam opcji PzA,na razie jest wolna od opłat,ale myślę że to kwestia czasu.Nie wyobrażam sobie żeby firma PeyU(odpowiednik pay pal)robiła to charytatywnie .Pewnikiem będzie tak,że jak przeważająca większość użytkowników skonfiguruje konta all+pza to zmienią regulamin i wprowadzą prowizje za swoje usługi.To z kolei zwiększy koszty dla kupujących ,jak to miało miejsce na e-bay.Koszty przesyłki podskoczyły o kilkadziesiąt procent(przynajmniej za granicą -np.z 8$ na 12-14).Sprzedający doliczali prowizję do kosztów przesyłki uzasadniając jako obsługa przesyłki.

A taki mianowicie że całe te zmiany,w sytuacji kiedy na portalu wszyscy już są od lat będą dotyczyć margines marginesu czyli bardzo niewielką grupę osób. Nie ma co więc coś sądzić o nowych narzędziach Allegro" bo raczej rzadko się komuś taka sytuacja przytrafi-tak jak wygrana w totka.
Ciekawym czy odezwie się tu na naszym portalu ktoś kto nie ma konta na All ?

I tak i nie.Głupkowate są teksty typuwszystko super itp"Ale dzięki komentarzom nad sprzedającym i kupującym jest jakaś odrobina kontroli.Chociażby społecznej.
Jak koleś ma oceny negatywne to mogę zastanawić się nad uczestniczeniem w aukcji.I mi ta wiedza odpowiada,dla ciebie może być bez znaczenia-twoja sprawa i twoje pieniądze.
No i skoro komentarze są bez znaczenia to dlaczego negatywy są w odpowiedzi komentowane ?...przecież to bez znaczenia:)

nie wszyscy komentują w odpowiedzi

Ja też kupując patrzę na czyjeś komentarze ale gdy przedmiot,który chce kupić jest znacznej wartości.

Człowiek jest zwierzęciem stadnym,mimo negatywów i tak będzie brał udział w aukcji.Widziałem kiedyś u gościa który na ok. 2000 komentarzy miał 200 negatywów(10%) a i tak ludzie u niego kupowali.

Troche zeszliśmy z tematu,ale temat komentarzy też jest bardzo ciekawy:) Czasami czytam sobie negatywy by wiedzieć jak człowiek rozwiązuje sytuacje konfliktowe.

Mi tylko raz taka sytuacja się zdarzyła,gość sprzedał pewien zbiór,a że były wakacje to nikt tego nie licytował i poszło za 8,50.No i się zaczeło-że aukcję odwołał tylko nie wiedział do końca jak(od 5 lat handlując na allegro:))potem że zostawił w mieszkaniu a mieszkanie sprzedał,w następnym mailu że zgubił,później że zostawił w taksówce.Na końcu po opublikowaniu maia z tymi kwiatkami straszył mnie i portal Odkrywcy Inspektorem Danych Osobowych...żenada.

Wracając do tematu,to tak sobie teraz myślę,że możliwość kupowania przez nie zarejestrowanych kupujących ma sens.Jeśli ktoś chce anonimowo zakupić np.monety AU w celach kolekcjonerskich lub inwestycyjnych .
W zasadzie to nawet mając konto na all można kupić jako osoba nie zarejestrowana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie