piowi Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 Witam Wczoraj wykopałem mą pierwszą monetkę, na polu, drugie trafienie :-) Po przeszperaniu internetu wiem, że to ta moneta: http://www.napoleonicmedals.org/coins/prus97-1.htm I teraz mam dylemat: Czy pozostawić ten zielony osad, czy próbować to jakoś usuwać. Jak na razie myłem ją tylko wodą z mydłem i moczyłem przez noc w oliwie. Jak widać stan raczej słaby, ale i tak się z niej bardzo cieszę. Widziałem w internecie, że nie ma ona raczej wartości. Jako ciekawostkę dodam, że to grosz dla Prus Południowych, a ja znalazłem go w płd-wsch Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anarchista Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Zostaw jaka jest, więcej już się z niej nie wyciśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Jeżeli będziesz chciał usunąć ten zielony nalot, to proponuje pomoczyć trochę w wodzie utlenionej i powinno zejść bez problemówPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piowi Napisano 13 Listopad 2010 Autor Share Napisano 13 Listopad 2010 Dziękuję za rady. Nie chcę jednak usuwać zielonego nalotu. Niech sobie leżakuje w oliwie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.