aleksandrass Napisano 11 Listopad 2010 Autor Napisano 11 Listopad 2010 Witam, Chcę odnaleźć informacje na temat tego, w jakim pociągu pancernymi i w jakiej jednostce służył w czasie wojny polsko - bolszewickiej mój pradziadek. Niestety, jestem całkowitym laikiem - dlatego proszę o radę od czego zacząć, gdzie szukać. Jeżeli nie jest to odpowiedni rodzaj forum - z góry przepraszam i proszę o przekierunkowanie :)
Cpt.Nemo Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 o radę od czego zacząć, gdzie szukać." Od starych zdjac i dokumentow w rodzinnych archiwach.
Mniezgoda Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Jeśli masz nazwisko od CAW - Centralnego Archiwum Wojskowego. http://www.caw.wp.mil.pl/ ul. Czerwonych Beretów bl. 124, 00-910 WarszawaKancelaria tel./fax (022) 681-46-37caw@wp.mil.plInformacja Archiwalna tel. (022) 681-45-84informacja.caw@wp.mil.plProcedura nie jest prosta ale jak zadzwonisz i powiesz o co chodzi to zostaniesz poinformowany co i jak. Jeśli tam nic nie znajdziesz to ponów post a zastanowimy się gdzie szukać dalej.
aleksandrass Napisano 12 Listopad 2010 Autor Napisano 12 Listopad 2010 Trafiłam już poprzednio na stronę CAW - ale ponieważ w jego regulaminie zaznaczono, że informacje udostępniane są obywatelom dla potrzeb nauki, kultury, techniki oraz gospodarki", więc przyjęłam, że nie są przekazywane indywidualnym osobom dla celów rodzinno - prywatnych. Teraz na pewno zadzwonię i zobaczę, co uda się ustalić - dziękuję za info. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.